x

PREMIÄR: EP's Trailer Parks 20 år gamla debutsingel släpps på nytt – med VHS-video

PREMIÄR: EP's Trailer Parks 20 år gamla debutsingel släpps på nytt – med VHS-video

För 20 år sedan släpptes EP's Trailer Parks första singel, som nu får en nyrelease och även en nypremiär i form av en klassisk VHS-video som du ser här nedan.

– Jag hittade den här gamla videon i en låda bland mina gamla VHS:er i källaren, säger EP's Trailer Parks frontare Eric Palmqwist till GAFFA och fortsätter:

– Eftersom låten firar 20 år och jag fått tillbaka rättigheterna till låten så tyckte jag och Ella Ruth Institutet att det var en rolig grej med en re-release. Tiden för videoinspelningen var dimmiga dagar men jag minns att Arvid fyllde 30 år och någon filmade från själva festen hemma hos honom och Marit som då bodde i Gröndal. En fantastiskt rolig fest var det iallafall och fan vad folk rökte på den tiden!

Bandet gjorde TV4:s morgonprogram dagen efter så det är även filmat därifrån.

– Sedan är det livescener från Acceleratorfestivalen på Färgfabriken. Det finns en video till med en kanin och ett gevär som är gjord innan till samma låt men den har jag tyvärr ej kvar. Kanske ligger den på någon hylla hos Z-TV och samlar damm.

Vad är du mest stolt över med EP's Trailer Park?

– Att vi funnits så länge och fortfarande finns samt all bra musik som vi ändå fått ur oss.

Att hålla liv i ett band är bland det svåraste som finns men så har vi också haft olika sättningar under åren och även tagit längre pauser. Det har varit mycket fin vänskap och ovänskap och en kickarnas berg och dalbana. Det är också roligt att ha varit en del av den första Americanavågen i Sverige som då kallades Alt. Country. Då fanns det väl bara en tre-fyra akter som spelade den musiken.. Typ Christian Kjellvander, Kristofer Åström, Thousand Dollar Playboys med Lars Bydgén och vi. Nu finns det ju hur många som helst så genren har verkligen växt. Vi brukar säga på skoj om vår karriär att vi är Sveriges svar på Big Star. 

Vad känner du att du har tagit med dig från bandet till din solokarriär?

– Jag har tagit lärdom av allt dåligt man gjort på vägen och tror att jag blivit en mycket mer välmående och ödmjukare bandledare. Det fanns ofta något destruktivt som låg och pyrde med EP's Trailer Park. Som att allt skulle skita sig hela tiden. Den grejen känner jag inte alls längre. Jag har väl förhoppningsvis också vässat min låtskrivarpenna genom åren. Att skriva musik är fortfarande det bästa jag vet.

EP's Trailer Park line up i videon:

Eric Palmqwist - Sång, gitarr

Linus Larsson - Elgitarr

Björn Yttling - Orgel

Arvid Lind - Bas

Erik Hammarstöm - Trummor

Magnus Tingsek - Pedalsteel

Premiär här:

Hör låten på Spotify:


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA