x

PREMIÄR: Norrbottnisk melankoli från samtidens Stockholm

PREMIÄR: Norrbottnisk melankoli från samtidens Stockholm

12 juni är Rut Sandbladh tillbaka med singeln Allt Du Önskar men redan idag kan du få till dig låten via vår premiär här nedan.

Efter en rad samarbeten och covers kände Rut en stark längtan efter total kompromisslöshet. Att få göra något hundra procent eget. Låten är den första av en rad nya singlar producerade av Dino Medanhodzic och som kommer att släppas under 2020.

Rut Sandbladhs norrbottniska bakgrund och starka förkärlek till 80-talets ljudbilder ekar i den melankoliska syntpoppen. Lyriken är central och hennes texter är raka och innerliga.

Allt Du Önskar är den mest personliga låt jag skrivit hittills. Den handlar om att ge och ge i hopp om att någon gång få tillbaka, för att sedan inse att allt var förgäves. Jag for till studion lätt illamående men kom ut stärkt av en ny känsla. Det var som att en stor sten hade lättat från bröstet.

Rut Sandbladh är från Älvsbyn men bor numera i Stockholm. 2018 var hon en av kandidaterna till Årets Genombrott i GAFFA-Priset och deltog i den mansfria festivalen Statement.

Utöver hennes eget material har hon samarbetat med Sthlmiana och Sounds We Make och spelat in en cover på Wannadies My Hometown.

KRÖNIKA: Nordman-Håkan – ”Jag är inte förlovad med Christer Pettersson”


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA