x

BÄST JUST NU: Italodisco på finlandssvenska

BÄST JUST NU: Italodisco på finlandssvenska

Georg Marander – Vi Åker Till Italien

Den här låten har följt med mig exakt hela sommaren. De första lyssningarna ingav en "cringeig" känsla, som senare skulle vändas till en "tja, men varför inte" och vidare mot en "sån jävla perfekt dänga!".

Han heter Axel Brink, är 29 år gammal, bor i Vasa och går att placera på samma scen som format Vasas Flora Och Fauna, Iiris Viljanen och Månskensbonden. Hans artistnamn Georg Marander är givetvis en blinkning till disco-ikonen Giorgio Moroder och med Vi Åker Till Italien vill han ge landet i söder ett gott rykte på nytt. Han gör det med genombanala meningar som samtidigt är så självklara.

"Vi åker till Italien, och sen åker vi hem igen." En känsla av förgänglighet mitt i solgasset. Smaska på italiensk glass, äta pizza i nån stad, Georg hinner till och med namedroppa den helt igenom fantastiska filmen Call Me By Your Name, bara för att.

Allt är så enkelt, tydligt, genialt, popperfektion och då har jag inte ens nämnt att italodisco på finlandssvenska känns som en USP om nåt!

Ta in den, ge den några chanser innan du bestämmer dig för om det är en "haha-låt" eller en "aha!-låt". Jag älskar den, förmodligen lite för mycket.

Och i den bästa av världar hade den varit årets sommarplåga.

LÄS OCKSÅ: Tidigare delägare i svensk festival fälls för flera bokföringsbrott


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA