x

PREMIÄR: VM-medaljören släpper debutvideo – ”Polisen kallades till platsen”

PREMIÄR: VM-medaljören släpper debutvideo – ”Polisen kallades till platsen”

I mitten av juli släppte VM-bronsmedaljören i mountainbike, Joel Burman, sin debutsingel Reach The Sky Nu står GAFFA för videopremiären till låten.
 
Joel är uppvuxen i stadsdelen Kvarnsveden i Borlänge, även känt som hem åt världskända band som Mando Diao och Sugarplum Fairy. Det är även Mats Björke från Mando Diao som har producerat låten. Musikvideon är också den producerad av en känd artist från Dalarna, nämligen Stiko Per Larsson.
 
– Mando och Sugarplum är som soundtracket till min uppväxt hemma i Kvarnsveden. Det var även de som inspirerade mig till att börja skriva egna låtar. Jag fastnade tidigt för deras vackra popmelodier förklädda i rockkostym. Det fick mig senare att utforska deras influenser och klassiska brittiska band som The Beatles, The Kinks, The Who, Oasis, The Verve osv, säger Joel till GAFFA.
 
Videon skildrar det industriella, och hårda Borlänge och blandar det med optimism och drömmar.
 
– Låten Reach The Sky handlar ju lite om att våga lita på sina drömmar oavsett mothugg och tvivlare. Den känslan tycker jag att vi lyckades fånga med videon.
 
Videon är inspelad på ett tak intill Sveatorget i Borlänge centrum och producerad av Stiko Per Larsson.
 
– Att få jobba med Joel under den här videoinspelningen var ett sant nöje! Låten är fantastisk och Joel satte varenda tagning under inspelningarna. Att han är debutant märks överhuvudtaget inte alls, säger Stiko Per till GAFFA.
 
Viss dramatik uppstod dock när videon skulle spelas in och det slutade med att polisen fick rycka ut.
 
– Haha! Ja det blev lite dramatik där ett tag. Vi filmade en vacker sommarkväll på taket och hade tillstånd för det men tydligen hade inte alla grannar informerats. Det slutade med någon slags medling mellan grannarna, polisen och Borlänges kulturchef som råkade befinna sig i närheten av någon anledning, skrattar Joel.
 
 

Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA