x

Samir & Viktors splittring – det perfekta PR-tricket

Samir & Viktors splittring – det perfekta PR-tricket

"Va, igen?!", är min första spontana reaktion.

I början av januari kom den stora nyheten att Samir & Viktor splittras och "tar en paus på obestämd tid" som det hette i en Aftonbladet-nyhet. Fine tänkte jag, det är vad det är. Bråk är bråk, håll inte ihop om det inte funkar. Bara några månader senare kom en sommar-singel från succéduon. So much för den pausen.

Några månader efter det – alltså bara för några dagar sedan – sökte duon en person som kunde ta hand om deras PR för låten Arbetslös. Vi nappade på nyheten, hela Sveriges media nappade på den nyheten. Och med det sagt, den här duon behöver ingen PR. De är PR.

Så tillbaka till min inledande reaktion, för idag skickar alltså duon ut ett pressmeddelande om att de splittras samtidigt som de släpper sin sista (???) singel.

"Det har varit helt fantastiska år med Samir & Viktor", hälsar Samir och fortsätter:

"Många trodde nog vi var en ”one hit wonder” men vi har hela tiden bevisat motsatsen - vi har släppt 16 singlar, levererat Sveriges sommarhit år efter år och medverkat i Melodifestivalen tre gånger. Vi har legat etta på Spotify tre gånger, det är inte många svenska artister som har gjort det. Våra låtar har streamat över 270 miljoner gånger på Spotify, det är ju helt galet! Men nu är det dags att gå vidare. Jag utbildar mig till mäklare och vill fokusera 100% på det."

Viktor Frisk fokuserar i sin tur på "avskedet", singeln Arbetslös:

"Låten anspelar med glimten i ögat på situationen vi alla befinner oss i nu, i och med COVID-19. Många av våra vänner och fans har förlorat sina jobb, och vi vill ge dem pepp och hopp med denna glada partylåt. Vi hoppas att alla mår ok där ute, trots omständigheterna, vi vet att det är tufft!"

Splittras med en singel, snyggt. Jag uppmärksammar det här. Men i och med det har ordet splittring blivit än mer urvattnat. Som ett enda stort "ropa varg" och jag kommer än en gång att tänka på Swedish House Mafias splittring och fanfarliknande comeback. Ser ni problemet? Det blir komik.

Så snälla Samir & Viktor, låt nu den här splittringen bli en ordentlig splittring. Annars kommer jag falla in i era PR-trick och uppmärksamma er återförening om cirkus tre månader igen.

LISTA: Historiens bästa rockhymner


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA