x

PREMIÄR: Thomas Di Leva släpper ny singel – "Den är en blixt från klar himmel"

PREMIÄR: Thomas Di Leva släpper ny singel – "Den är en blixt från klar himmel"

På sin födelsedag 23 oktober släpper Thomas Di Leva sin nya svenska singel Faller. Men redan idag kan du få till dig den via vår premiär här nedanför.

Faller brottas med svåra frågor som: hur många gånger kan man förlåta någon som gång på gång utnyttjar förlåtelsen till nya svek och lögner? Som dessutom leder till en säker undergång för den man förlåter.

– Vi har nog alla erfarenhet av någon vilsen själ i bekantskapskretsen, som oavsett hur många nya chanser som getts, har fastnat i en ond cirkel av lögner, svek och självdestruktivitet, för att till slut falla totalt på eget grepp. Det gör ont, känns tragiskt och sorgligt, speciellt som det oftast inte finns några enkla svar i dessa frekvenser av livets obevekliga sanningar, säger Di Leva.

Faller är skriven och producerad av Di Leva som denna gång har med sig Anders Lundström som medproducent. Thomas skrev Faller och spelade in sång, piano och beats i sin studio Yogi Cave, sedan skickade han låten vidare till Anders för kompletterande syntar och slutmix i Born Star Studios.

 – Jag och Anders bollade Faller-produktionen mellan oss via internet tre-fyra gånger för att den skulle få sin slutliga touch. Jag är väldigt nöjd med enkelheten, skärpan och direktheten vi lyckades få till i låten. Det är som att vara en ”fluga på väggen” i den kritiska situation låten spelar upp för oss. säger Di Leva

Låten är i skrivande stund en fristående singel. 

– Den är en blixt från klar himmel som slagit ner under studioinspelningarna av det kommande engelska konceptalbumet The Hybrids, berättar Di Leva. 

På grund av coronakrisen är albumprojektet The Hybrids framflyttat i tiden, men förhoppningsvis kommer albumet att kunna släppas i början av 2021. Dessutom har Di Leva redan nu planer på ett nytt svenskt album det närmaste året. Där kan också Faller komma att ingå.

Under COVID-19-pandemin har Thomas Di Leva sysselsatt sig med Digital Fika, sitt live-program på Facebook där lyssnarna bland annat kan ringa in och samtala med honom i direktsändning. Under hösten kommer Di Leva att göra sex nya avsnitt av programmet.

Lyssna in dig på premiären av Faller här:

LÄS OCKSÅ: Thåström medverkar i På Spåret – backas upp av rockhjältar 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA