x

BÄST JUST NU: Årets mest lågmälda låt?

BÄST JUST NU: Årets mest lågmälda låt?

Yo La Tengo – Bleeding

På senaste cover-EP:n Sleepless Night är det här den enda egna låten. Kanske är den också det mest lågmälda du hört hittills i år.

Ira Kaplans barytonstämma viskar fram orden, som är så små att de knappt går att höra.

Där Yo La Tengo ofta rör sig i den mjuka indierockens tecken, är det här en liten, men ack så fin, utflykt till drömskare ljudlandskap.

GAFFAs recensent Janne Hallman skrev bland annat följande om Yo La Tengos nya EP:

"Vanligtvis brukar trion vräka på med fuzziga gitarrväggar, men på sin nya EP är de väldigt lågmälda. Knappt ett enda riff släpps loss, och Ira Kaplans mjuka stämma är lika mjuk som drömmig, medan frugan Georgia Hubley sjunger överraskande likt Hope Sandoval.  

Fast ny och ny – låtarna fanns ursprungligen med på en LP som släpptes i samband med en utställning med den japanske konstnären och Yo La Tengo-entusiasten Yoshitomo Nara (som för övrigt gjort omslaget till EP:n). 

Lejonparten av spåren spelades dessutom in för flera år sedan, i helt andra sammanhang, så anledningen till att ge ut dem nu är förmodligen för att die hard-fansen ska få tillgång till låtar som annars är svåra att få tag i. Och kanske för att dra in en liten slant i corona-tider."

LISTA: Lou Reeds största ögonblick


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA