x

Kultfilmen som Kiss kom att förakta

Kultfilmen som Kiss kom att förakta

I BACKSPEGELN-sektionen ser vi tillbaka på några av musikhistoriens kända som okända ögonblick.

Idag är det exakt 42 år sedan Kiss Meets The Phantom Of The Park såg dagens ljus. Den 96 minuter långa filmen handlar om den galne forskaren Abner Devereaux som har kommit på hur man klonar människor till robotar, och planerar att göra just detta i sitt labb. Kiss känner till hans planer och bestämmer sig för att försöka stoppa honom. Men de vet inte att deras kommande konsert ingår i Abners planer.

TV-kanalen NBC tajmade in det perfekt, filmen sändes samtidigt som Kiss hade gått och blivit extremt populära i USA. Och fansen kom också att älska den och stämplade den som en kultrulle, just på grund av filmens dåliga skådespel och semi-komiska manus.

Det hindrade dock inte medlemmarna i Kiss att förakta Phantom Of The Park för att den fick dem att framstå som fåniga. I åratal efter att den sändes fick ingen som arbetade med och för gruppen nämna filmen i deras närvaro.

Det ska även tilläggas att Kiss först erbjöds att medverka i filmen Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band, men de avböjde för att fokusera på Phantom Of The Park. De hade tänkt att spela in nya låtar speciellt för filmen, men på grund av tidsbrist stannade den biten vid idéstadiet.

Kolla in klipp från filmen och ta del av det nördiga faktaklippet 10 Things You Never Knew About Kiss Meets The Phantom Of The Park.

LÄS OCKSÅ: Kiss-ikonen kränger kalifornisk kolossalkåk – ”oacceptabelt skattetryck”

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA