x

PREMIÄR: Mando Diao-medlemmens nya popfynd – Joel Burman

PREMIÄR: Mando Diao-medlemmens nya popfynd – Joel Burman

Borlänge-bördige Joel Burman släppte nyligen sin andra singel Here And Now. Idag står GAFFA med videopremiären, längre ner i artikeln.
 
Joel är det senaste tillskottet på Borlänges pophimmel med två färska singlar. Here And Now låter "britpop a’la Kvarnsveden" enligt ett pressmeddelande och han tar över stafettpinnen från det tidiga Mando Diao och Sugarplum Fairy. Vid sidan av popkarriären är Joel också professionell tävlingscyklist och har bland annat ett VM-brons i mountainbike på sitt CV.
 
Likt hans första singel är även denna producerad av Mats Björke från Mando Diao.
 
– Det är fantastiskt att Joel kommer från samma kvarter flera år senare och går igång på hela den grejen vi gjorde då. Om vi var födda samma år så hade jag sagt åt honom att sluta med cykling och börja i mitt band istället, säger Mats Björke till GAFFA.
 
Låten Here And Now skildrar hur det är att sticka ut i en småstad. Att inte anpassa sig till att vara en i mängden när jantelagen gör sig påmind, menar Joel.
 
Videon doftar industristad och är inspelad på några av Borlänges mest klassiska stråk och platser.

– Att spela in inne i Bullerforsens gamla kraftstation var riktigt häftigt. Det blir inte mycket mer Borlänge än så, säger Joel Burman till GAFFA.
 
Musikvideon är producerad av Kristoffer Davidsson, som tidigare jobbat med artister som Prop Dylan, The Tallest Man On Earth och Moonica Mac.
 
– Det var en ära att få jobba med Kristoffer! Han är riktigt grym på det han gör och vi hade en rolig och produktiv inspelning en sommarnatt i Borlänge, säger Joel.
 
Kolla in premiären här:
 
 

Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA