x

KRÖNIKA: Veka pajaserier SVT

KRÖNIKA: Veka pajaserier SVT

Men vad är det för satans pajaserier SVT håller på med? I fredags huserade det liberalt marinerade programmet Svenska Nyheter en serie högerextremister i ett sångsegment. Och två sossar respektive en profilerad sosseskribent (liberaler även kallat). Plus en serie uttalade liberaler. Som något slags sätt att på ett humoristiskt sätt överbrygga den polarisering som man tycker förekommer i den svenska politiska debatten.

Först och främst. Det finns ingen polarisering. Det finns nazister, rasister, högerextremister och högerradikaler. Sedan finns resten. Det är liksom bara naturligt att den mera rimliga och grundade delen av samhället sparkar bakut när dessa avarter tar sig in i de så kallade finrummen. Dessa är nämligen tyckare som inte anser att vissa människor ska få finnas på en viss plats eller ens få finnas överhuvudtaget.

Som Chang Frick till exempel. En högeraktivist som författat en liten guide om hur man bäst trakasserar journalister. Det är han som flashar arslet i inslaget by the way. Han ser sig som så där lite punk. Men uppenbarligen inte så pass punk att han vägrar ställa upp i det public service han hatar så mycket. Även Jens Ganman dyker upp, som parallellt med sitt public service-hat mer eller mindre varit en inventarie i just TV-programmet Svenska Nyheter. Inte heller han visar sig vara särskilt punk.            

Inte heller Hanif Bali gillar public service. Men också han dyker upp för att fjanta runt. Han passar också på att skicka en känga till vänsterprofiler för att de vägrade ställa upp och ”bjuda på sig själva”. En eloge till de som inte ställde upp – det gäller även soporna Joakim Lamotte och Ivar Arpi, som också de ”vägrade”.

Högermiffons offermentalitet har alltså lett till att vi låter dem visa upp sig i nationell TV på prime time. I skenet av att de låtsas bjuda på sig själva smugglar de in sin chauvinistiska och rasistiska skit framför ögonen på svensk TV:s egen Neville Chamberlain, programledaren Kristoffer Appelquist. För att balansera dessa extremister tillåts sosseliberalen Annika Strandhäll och den "invandringskritiske" sossen Göran Greider posera som något slags vänsteralternativ.

Dessutom är låten förjävla dålig. Grotescos Michael Lindgren har gjort mycket för kulturen med detta är ett under av helt frånvarande finess. Han ska ha skrivit låten i måndags. Resten av veckan ska ha gått ut till en jäkla massa roddande för att få ihop detta gäng ryggradslösa och mediekåta lallare.  

Det blåser full storm i medvind i de blåbruna lägren. Det är just nu man ska stå upp mot skiten. Men för allt för många vekisar passar det att vända woke-kappan ut och in och haka på rådande rasist-trend.

Ni ska inte hålla på och fjompa i TV och sjunga något slags parodi på Birgit Friggebos tolkning av We Shall Overcome. Ni ska inte "ta debatten" som Navid Modiri. Eller "problematisera" bort mänskliga rättigheter och rättvisa. Ni ska sparka ut smörjan. Och inte bara ut ur finrummen. Utan alla rum.

Peace in our time my ass. Sluta veka. Tuffa till er. Looking att you, libtard SVT.

LÄS OCKSÅ: Tommy Körberg helt knäckt efter Silvanas Stad I Ljus-tolkning


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA