x

LISTA: På Spåret – bli överkörd av dessa framträdanden

LISTA: På Spåret – bli överkörd av dessa framträdanden

Äntligen är På Spåret tillbaka! SVT:s flaggskepp som underhållit det svenska folket i flera decennier. Förutom att leverera mainstreamunderhållning så tillhandahåller På Spåret uppträdanden från Sveriges absoluta musikelit. Ingen idé att dra på 10. Vart. är vi. på väg?

Freddie Wadling & Sofia Karlsson – Where The Wild Roses Grow (2011)

Jag sticker ut hakan och säger att Freddie Wadling är Sveriges Daniel Johnston. Så, nu var det sagt. Men denna fragila version av Where The Wild Roses Grow är inte bara bra, det är historia. Självfallet finns det många fina spelningar som både Svensson och Andersson kan söka sig fram till på YouTube. Men Freddie. Saknar dig.

Maia Hirasawa & Augustifamiljen – Rocket Man & Starman (2010)

Maia Hirasawas insats med David Bowie-katalogen är superb. Känner att jag behövde byta ut mina superlativ, så superb står jag fast vid. Förstår att man inte längre bänkar sig framför SVT1 för att se På Spåret eller att vissa personer inte hade åldern inne då. Så jag slänger in det här för alla som missat!

The Tallest Man On Earth – Dancing In The Moonlight (2012)

Minns mitt år i Barcelona 2009-10. Hetaste ”indie-artisten” var självfallet Sveriges version av Bob Dylan. Kristian Matsson fick ett fantastiskt fint mottagande med sitt första album The Wild Hunt och sprang in i spellistor över hela världen. Efter en sommarturné med sitt andra album There's No Leaving Now tog han tåget till På Spåret och levererade en härlig version av Thin Lizzys Dancing In The Moonlight.

Nina Persson & Sarah Klang – Jackson (2019)

Nina Persson och Sarah Klangs version av Jackson är gudomlig. Sarah Klang återkommer senare i listan. MEN! Nina Persson? Sarah Klang? I en duett? Bryr mig inte om vems idé det var, men det är en dröm jag inte visste jag hade som slog in!

Edda Magnason – Zigenarnas Tid (2012)

Edda Magnason, kanske mest känd som skådespelerskan som gjorde en fantastisk insats som Monica Z. Förutom att vara en fantastisk skådespelerska så är hon, och har alltid varit, en lika fantastisk sångerska. Lyssna och bedöm själva! I detta exempel vill jag inte redovisa eventuella poäng i burarna.

Olle Ljungström – Seasons In The Sun (2011)

Olle ljungström. Olle Ljungström. Olle Ljungström. Han kommer inte tillbaka hur mycket man än vill. Hans framträdande i På Spåret är en bättre referenspunkt än Så Mycket Bättre. Om det nu mot förmodan skulle vara där man hörde honom första gången.

Sarah Klang – Make Your Own Kind Of Music (2018)

Sarah Klang. Vem är är Sarah Klang? Måhända att hon tidigare samma år gjorde en strålande spelning i GAFFA-Vagnen på Way Out West, men det var med sin version av Make Your Own Kind Of Music som hon slog igenom och gick och blev folkkär på kuppen.

Var du en av alla som såg detta avsnittet så vet du att detta var spiken i kistan. Sarah Klang är en av Sveriges bästa sångerskor. PUNKT.

Ebbot Lundberg & Augustifamiljen – Telephone Line (2010)

Ebbot! Massa applåder, flera poäng till burarna och något som jag bara måste få vara med! Ebbot Lundberg, mest känd från Filip & Fredriks folkbildande program Alla Mot Alla säsong ett och två ... Skämt åsido. The Soundtrack Of Our Lifes-ikonen gör en så jävla bra insats – till den grad att det här är ett av På Spårets bästa liveframträdanden.

First Aid Kit – Stand By Your Man & Those Memories Of You (2011)

Systrarna Söderberg i sin linda. Så fantastiskt satans bra. Ännu en superbokning av På Spåret-redaktionen. Vet inte riktigt mer vad jag ska säga. Lyssna, titta och njut!

Timbuktu - Hva Gör Vi Nu Lille Du (2012)

Svänger det eller svänger det? Svårt för Jason och Augustifamiljen att inte få en att börja svänga på höfterna! 

LÄS OCKSÅ: Här är årets gästartister i På Spåret


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA