x

BÄST JUST NU: Om söndertrasade relationer – och det bittra efterspelet

BÄST JUST NU: Om söndertrasade relationer – och det bittra efterspelet

Pale Honey – Friends

Pale Honey har fått en tredje medlem, som egentligen alltid varit med i bandet, och har dessutom släppt en nya skiva. Some Time, Alone heter den och den är bra. Antagligen den bästa hittills.

Bäst är nog den här låten som med glittrande syntar och dyster sång berättar den smärtfullt bekanta historien om söndertrasade relationer och dess bittra efterspel.

Om det nya albumet:

Rockbandet, som numera är en trio då producenten och livemusikern Anders Lagerfors har blivit en fast medlem, har låtit processen vara helt fri och där den enes galna idé snarare eggat de andra än skrämt till försiktighet. Sammanfattat kretsar resultatet kring tre stora ”S”. Självförtroende, självdistans – och självtvivel. 
 
”Flera av låtarna handlar om att vara så jävla trött på andra människor. Lite 'håll käften och låt mig vara ifred’. Samtidigt som du i nästa stund står där och kollar dig i spegeln och försöker intala dig själv att du duger, att du är bra”, säger bandet. 
 
Vissa stunder under inspelningen av albumet har bandmedlemmarna behövt lajva frustration. Likt en skådespelare som försöker transformeras till sin rollfigur. En uttömmande process, men som har varit viktigt när bandet spänt alla bågar för att gestalta den uppdämda frustration som de har velat släppa lös. 
 
Pale Honey har gjort sig kända som en utpräglad liveakt både i Sverige och utomlands. Den råa och omedelbara energi som uppstår mellan bandmedlemmarna live har också blivit grundfundamentet på nya albumet. Det har lett till att gitarrer, trummor, texter och även syntar har skruvats upp några rejäla hack denna gång.
 
Låtarna började ta form i en stuga mitt ute i skogen i Småland, men spelades sedan in på Nacksving Studios i hemstaden Göteborg.

Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA