x

PREMIÄR: Pale Honey om hur man tacklar en pandemi

PREMIÄR: Pale Honey om hur man tacklar en pandemi

 
Efter tre år av att turnera, leva på nudlar och skriva musik hemma vid köksbordet hade Pale Honey inte bara skrapat ihop en massa demos utan också spelat in ett helt album.
 
– Planen var att åka på festivaler under sommaren, bada i närmsta vattendrag oavsett väder och få ihop sådär pinsamt många kvitton från Max efter alla hamburgare vi vanligtvis äter när vi bränner av i hyrbilen, säger bandet till GAFFA.
 
Sen kom pandemin.
 
– Nu i efterhand känns det lite som en självuppfyllande profetia att vi hade låtit vårt tredje album heta Some Time, Alone. För just det har vi alla fått, månad efter månad när vi var inställda på att göra så mycket mer. Efter ett tag blev det alldeles för ensamt och tomt. Då tänkte vi “Nä, vad sägs om att spela in en musikvideo om vad fan vi håller på med”. Så det blev.
 
Till musikvideon köpte de mer chips än vad som fick plats i bilen ("vem äter förresten bara saltade chips förutom Anders!?"), de skulle även komma att "käka världens bästa ÄKTA MOS vid Sannagrillen", lämnade rosor vid en okänd grav och Tuva fick göra det hon älskar mest: åka elsparkcykel.
 
– Det blev mycket bus och vår filmare Bonnie Nyqvist jobbade röven av sig för att vi bara skulle få leka och ha roligt. Nu längtar vi till att få spela live så att vi kommer hemifrån, men tills dess ska vi kanske fila på nya, hemliga låtar, nosa på Shadowlands och låta Tuva åka elsparkcykel till världens ände.
 
Kolla in videopremiären här:

Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA