x

ÅRETS SLYNGELPOP: Junior Brielle (feat. Nordpolen)

ÅRETS SLYNGELPOP: Junior Brielle (feat. Nordpolen)

GAFFAs Bäst Just Nu-redaktör, Andreas Bäckman, har samlat sina 12 favoritlåtar från 2020. Fram till och med nyår får varje val skina i var sin artikel.

Junior Brielle feat. Nordpolen – Heta Kinder

Saknar du Nordpolen-Pelles spensliga karaktär, söta ansikte och fragila stämma? Tänker du ibland med värme i bröstet på den där fantastiska intervjun i Nyhetsmorgon och ler? Det gör jag, och i år kom äntligen bot i form av en liten vers (om Håkan Hellströms änglaröst) på kompisarna Junior Brielles EP Dyrt & Heligt. Årets slyngelpop.

Junior Brielle om EP:n Dyrt & Heligt:

”För ungefär ett år sedan skickade David en demo som fick mig (Gabriel, reds. anm.) att maniskt börja mata downnstrokes på min luftgitarr och skrika improviserade melodier. Efter 4-5 lyssningar och några inspelade röstmemon ringde jag upp David som berättade att låten hade framkallat samma typ av beteenden hos honom i studion. Då började jag fundera på varför det blir sådär. Varför överger vi vårat apatiska yttre och blir galna i 3:45 av en tillräckligt bra låt. För mig och David är det nog för att vi föreställer oss att vi står på Stora scenen på Storsjöyran, lördag kl 23:00 och spelar nämnda låt. Vi är nog inte där riktigt än, men drömmen om det är allt vi har. Det här är anledningen till att vi gör musik, och varför vi flyttat 52 mil från Brunflo till Akalla och den här skitstaden."

LISTA: 10 låtar som slår tillbaka mot kritiker och journalister


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA