x

PREMIÄR: Borgerlig Begravning en del av Markus Krunegårds bolag – se ny video

PREMIÄR: Borgerlig Begravning en del av Markus Krunegårds bolag – se ny video

Vi har tidigare skrivit om Borgerlig Begravning till alla våra läsares förtjusning. Nu blir det mer punk från två tonåriga bröder och deras ännu inte ens tonåriga kusin.

Uppsalatrion som i somras släppte en sexspårs-EP har i intervjuer sagt att de skriver musik och texter för att de är trötta på alla puckon. Nu släpper bandet en ny singel på vinyl och digitalt på Patrik Bergers och Markus Krunegårds label <1000. Och GAFFA står med låt- och videopremiär längre ner i artikeln.

– Bara timmar innan livestreamen 36h Ingrid då vi spelade den för första gången så sågs vi och repade in låten Ju Mera Man Har, säger bandet till GAFFA och fortsätter:

– Tror vi kände redan då att den var jävligt bra. Låten handlar kortfattat om vad som händer med människan om man har för mycket och därmed är rädd att förlora det. Värt att tänka på alla ni rika människor därute. 

När gruppen spelade in låten så valde de att lägga mycket körer över refrängen.

– Viktor som skulle mixa frågade om det var något som önskades i hur det skulle bli. Vi sa väl inte så mycket. Förutom att det skulle låta hårt förstås. Och att refrängen skulle vara pampig. Och jävlar vad pampig den blev.

Musikvideon gjordes i sin tur väldigt snabbt.

– Vi gick ner i repa-källaren och bara körde på. Vi ville att något kul skulle hända så det kommer in lite folk och snor grejer av oss i bandet. Vad nu det har med låten att göra får ni tolka in själva. Egentligen har det inget alls med låten att göra. Men kul var det i alla fall.

Kolla in premiären här:

Skivbolaget <1000 kommenterar den nya punkvågen i ett pressmeddelande:

”Den nya nya vågen borgar för kvalitet. Som många säkert lagt märke till har punkare dykt upp i stadsbilden igen. Den nya politiska kartan retar kreativiteten i unga människors liv och det ger ett fantastiskt nytt och argt musiklandskap. Att framtiden växlar mellan svart och nattsvart är inte tonåringar ensamma om att känna. Det har dykt upp en mängd nya unga punkband likt Borgerlig Begravning, Rättegång, Skadeglad, Rubber Cunts med flera. Kraften vi ser är större än på länge och det är fantastiskt att få ta del av den här rörelsens start. Med musik kan vi vända energin mot orättvisor och med hjälp av blod, svett och punkdårar ska vi få styr på den här skutan.”

BLOGG: Springsteen är givetvis helt oskyldig


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA