x

PREMIÄR: Etablerad poet släpper första singeln från debutalbum producerat av Mattias Alkberg

PREMIÄR: Etablerad poet släpper första singeln från debutalbum producerat av Mattias Alkberg

Den värmländske poeten Linus Gxrdfeldt, som tidigare publicerat fyra uppmärksammade diktböcker på Albert Bonniers Förlag, tröttnade på att skriva på svenska och släpper i april en debutskiva på engelska, producerad av Mattias Alkberg och inspelad i Studio Cobra i Stockholm med Martin ”Konie” Ehrencrona (Viagra Boys, Les Big Byrd, med mera) som ljudtekniker. 19 februari kommer den första singeln, On What Matters och GAFFA står här med premiären. 

Musiken rör sig mellan rock, postpunk och pop och albumet är inspelat live i studion. Du känner doften av Bear Quartet, nordamerikansk indie som Bright Eyes, The Arcade Fire och The National. 

On What Matters var en av de första låtarna som skrevs till skivan, säger Linus Gxrdfeldt till GAFFA och fortsätter:

– Den handlar om att lämna saker bakom sig och att ge sig ut i ny terräng. Eller om att återvända till något som varit bortglömt, till den första utgångspunkten. Och för mig har det alltid varit musiken. Det känns som en befrielse att komma tillbaka till mina rötter.

Ljudbilden är enkel. Trummor, bas, två gitarrer och sång. Allt med ett lagom skitigt bandsound.

– Den här singeln var den första låten vi spelade in i studion, dessutom på första tagningen. Vi i bandet tänkte att vi typ bara skulle testa ljudet, men sedan ropade Matti och Konie inifrån kontrollrummet att den satt – vilket var lite överraskande och kul! Det finns något fint med själva livekänslan tycker jag. Att man hör att det är riktiga människor som spelar – människor med fel och brister och med bultande hjärtan.

Musiken ges ut på den egna etiketten Kontradiktion med distribution av Aloaded och debutalbumet Animal Tongue släpps på vinyl och digitalt 16 april.

Lyssna på singeln här:

 

LÄS OCKSÅ: Här avbryts Mustasch-intervju efter frågor om sexuellt ofredande-dom


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA