x

PREMIÄR: Svenska rockveteraner presenterar Rysk Roulette – "mer mystik till folket"

PREMIÄR: Svenska rockveteraner presenterar Rysk Roulette – "mer mystik till folket"

Poetisk lyrik på svenska och tydliga melodier i tajt kostym – det är vad som gäller när Rysk Roulette gör entré i svenskt musikliv. Första singeln Ormbäraren släpps nu på fredag och är ett löfte om mystik i en coronatrött tillvaro. Och GAFFA står redan med dess videopremiär längre ner i artikeln.
 
Oscar Svensson var tidigare förgrundsfigur i det numera nedlagda Knivderby. När spellusten gjorde sig påmind samlade han ett antal rutinerade medmusikanter i en replokal och kort därpå var Rysk Roulette ett faktum.
 
– Att det blev Rysk Roulette är en nickning åt slumpen. Det är så mycket i vår tid som går mot planering och kontroll. Därför är det viktigare än någonsin att försöka sätta sig i situationer där vad som helst kan hända. Mer mystik till folket och det är roligare att säga ja!, säger Oscar Svensson.
 
Låten Ormbäraren anspelar på det 13:e stjärntecknet som fick stor uppmärksamhet 2016 och som ställde till det för alla horoskoptrogna.
 
– Tänk om man levt fel hela tiden? Men ”Om jag vetat då, det jag vet nu" från refrängen handlar inte om ånger. Tvärtom att vetskapen att allt blir bra till slut nog skulle skänkt ett annat lugn på vägen, säger Oscar Svensson.
 
I Rysk Roulette hittar du även Mattias Elgemark.

– Jag och Oscar har spelat på samma scener i olika band så länge jag kan minnas. Vi hade faktiskt samma gitarrlärare på Skillingaryds musikskola, om än några år efter varandra. Båda har spelat Oxdragarsång hos läraren Tomas, då det är nog meningen att vi också ska spela rock i samma band till slut, säger han.

Medan Oscar och Mattias talar med tydlig småländsk brytning präglas andra halvan av sitt norrbottniska ursprung. 

– Norrbotten och Småland har mycket gemensamt, även om norrlänningarna växt upp med ett mer kargt utanförskap. Måns (Nilsson, reds. anm.) pratar hela tiden om att han är född på fel sida spåren om det nu ens gick några spår dit han kommer ifrån. Det är fint att få spela med nya bekantskaper. Det tar en till nya musikaliska ställen men ändå med fundamentet kvar i sånt jag gjort tidigare och tycker om.
 
Bandet släpper sin musik via independentbolaget Novoton.
 
– Att släppa på Novoton känns helgjutet, Daggan har släppt så många bra grejer genom åren, och de oberoende skivbolagen får inte glömmas bort nu när kulturen ska utvecklas efter pandemin dragit över, avslutar Oscar Svensson.
 
Kolla in videopremiären här:
 


Rysk Roulette är:
Sång och gitarr – Oscar Svensson (Knivderby/Dom Orena)
Gitarr – Mattias Elgemark (The Aches/City Seeds)
Trummor – Måns Nilsson (Frilans/Gymnastiken)
Bas – Johan Gustafsson (The Sekt/The Hives)
 

Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA