x

BÄST JUST NU: "Jag har dödat min kille ikväll"

BÄST JUST NU: "Jag har dödat min kille ikväll"

Pascal – Stephen King

Pascals styrka: att ta några få ord och berätta en historia som hade kunnat vara hur episk som helst. Som hade kunnat vara långrandig och presenterad med omskrivningar, målande stycken och vackra fraser. Du kan jämföra med Henrik Berggren under Broder Daniel Forever-eran om du så vill.

Nysläppta Stephen King inleds med surfgitarrer och orden “Jag har något att säga. Jag har dödat min kille ikväll.” Vi får inte så mycket mer information än så, mer än att Pascal söker hjälp från skräckförfattaren Stephen King. Resten får du måla upp i din hjärna.

Jag fastnar inte i Stephen King på grund av smittsam vers och refräng. Det finns inte så mycket av den varan här, den är snarare monoton och ytterst enkel. Man kan säga att den är själva antitesen av Bohemian Rhapsody, likheten i texten till trots. Nej jag fastnar istället i ovan nämnda ordtunna historia och i den stökiga, röjiga och sprakande produktionen – som i sig inte är så jävla lätt att få på pränt även om det handlar om att hålla det enkelt. Oljudet måste liksom låta bra, alla delar som skapar oljudet ska med. 

Med det sagt så fastnar jag än mer i desperationen som faller in runt 2:40.

Singel nummer två är Fuck Like A Beast som släpps 23 april. Albumet med samma namn dyker upp 14 maj och du kan räkna med en stor intervju med bandet i vårt kommande maj-nummer.

LÄS OCKSÅ: Mannen i den vita hatten (32 år senare)


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA