x

BÄST JUST NU: Poppig psykedelia med alla rätt

BÄST JUST NU: Poppig psykedelia med alla rätt

Triptides – Let It Go

Frasen “if it ain't broke, don't fix it” dyker gärna upp när man lyssnar på Triptides med rötterna i Bloomington, Indiana. Deras musik är som hämtad från den amerikanska västkustens psykedeliska scen. Alltså så som det lät när det begav sig. Här har man inga tankar om att direkt utveckla ljudet utan istället fokusera på retrosoundet och spejsa ur. Kanske ge det hela en något poppigare skrud.

Tidigare släppta singel Let It Go bär på sanslöst vackra The Byrds-gitarrer. Den som vill, min kompis Anders inklusive, kan även höra tidiga Tame Impala i det här. Och den trummar på i fartfylld BPM tills att en välbehövlig LSD-aktig breakdown-passage runt andra minuten bryter av och ger lyssnaren ett bestående intryck. Tune in, turn on, drop out – och så på’t igen.

Triptides är knappast några nykomlingar, de har släppt skivor sedan 2011, men i jämförelse med ovan nämnda Tame Impala och akter som Night Beats och Temples har de inte fått särskilt stor uppmärksamhet häromkring. Kanske kan det nysläppta finfina albumet Alter Echoes och den här lilla BJN-hajpen göra något åt saken.

LÄS OCKSÅ: Gustaf Norén blir politiker – ställer upp i kyrkoval


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA