x

BLOGG: Danmark har tydligen ett eget Hov1 – och de är ännu sämre

BLOGG: Danmark har tydligen ett eget Hov1 – och de är ännu sämre

GAFFA Sverige delar ju server, eller vad det nu är rent datatekniskt, med GAFFA Danmark. Detta ger en rätt bra inblick i den danska populärkulturen.

Det är aldrig eller sällan någonting särskilt bra. Danskarnas smak är urusel. Men jag reagerar ändå när jag ser en Hov1-kopia i vår bildbank. Bilden ovan alltså – fast utan texten "blogg" eller min fula nuna inklippta.

Jag blir nyfiken. Bandbilden bara osar priviligierad ungdom och trivial konst. Döm av min förvåning när jag börjar gå igenom på Go Go Berlins bakkatalog och dessutom dyker ned i deras senaste giv, EP:n Lyfe, och de är ännu sämre än Hov1. Det är ändå en bedrift. Dessutom jättemycket sämre. Jag börjar fan sakna kvartetten Dante, Ludde, Axel och Noel. 

Och de låter ingenting alls som sina svenska dopplergängers. Detta är mer eller mindre nada hiphop, mer något slags radiotillvänd poprock-smörja som flirtar med den sötaste electronican. Det är nästan så dåligt att man blir irriterad – men bara nästan.

Så, varsågoda, nu vet ni vad som händer i Danmark. Go Go Berlin, Lukas Graham och Volbeat. Ni behöver alltså inte resa dit.

BÄST JUST NU: En blandning av body, synt och 80-talets outrun-estetik  


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA