x

PREMIÄR: Ett av en miljard exempel på när Tinderdejter gått fel

PREMIÄR: Ett av en miljard exempel på när Tinderdejter gått fel

Alva gjorde sig ett namn på musikscenen i mitten av 10-talet, bland annat med egna singeln Let Her Go och med singeln Damaged som hon gjorde tillsammans med Adrian Lux. När Alva nu återvänder till scenen sjunger hon på svenska och materialet lutar mer mot svensk indiepop.
 
Du Ringer Bara Mig På Natten – vars video GAFFA idag premiärvisarär första singeln av tre den här våren och är ett av en miljard exempel på när tinderdejter gått fel. Den handlar om en flyktig relation som bara existerar när solen tackat för sig. Det är också en låt om ensamhet och hur man gärna bara hänger fast vid något när alla andra runt omkring har någon. Låten bär på en direkt och tuggummifästande refräng och drömmiga syntar.
 
– När man hörs sådär sent blir det ofta missförstånd och massa irrationella känslor uppstår. Man ägnar kanske en hel kväll till att försöka få tag på någon och när den äntligen svarar är man otillgänglig själv. Fatta den grejen, att vilja så mycket och nästan komma i mål men dörren stängs precis framför dig när du äntligen är framme.
 
Det är det videon handlar om, enligt Alva.
 
– Att vara på rätt plats men alldeles för sent för att man egentligen inte vill dedikera hela sitt liv åt någon som bara hör av sig på fyllan.
 
Kolla in premiären:
 
 
7 maj släpps Alvas kommande singel Skitarg.
 

Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA