x

PREMIÄR: Happy Landings serverar en skör och okomplicerad kärlekslåt

PREMIÄR: Happy Landings serverar en skör och okomplicerad kärlekslåt

Folkpopduon Happy Landings debuterade förra året med singeln A Breakup Song och senare i år släpper duon sin debut-EP. Idag står GAFFA för premiären av videon till deras senaste singel Find Me. Låten är producerad av Henrik Nyblom och Sylvester Schlegel.
 
– Det var först i somras vi bestämde oss för att starta ett band, säger violinisten Arvid Swedrup till GAFFA och fortsätter:
 
– Casper hade just fått en gitarr och ville spela in en cover av en Radnor And Lee-låt.
 
Därefter gick det fort. De fick kontakt med Radnor And Lee, som gillade covern så till den grad att duon fick spela den tillsammans med dem på en livekonsert över nätet.
 
– Det gav en rejäl spark i självförtroendet, så vi bestämde oss för att börja snickra på egna låtar. 
 
Trots att den ursprungliga inspirationen var just Radnor And Lee var tanken att först starta ett countryband.
 
– Vi spelade mycket Johnny Cash-låtar, och vårt första gig var på Falu Fängelse där vi gav en tribute-konsert till Cash och 40-årsjubileet för hans spelning på Österåkeranstalten. Sakta men säkert gled vi ändå över i folkpoppen, och känner nu att vi hittat hem. Det är bara så jäkla kul att spela, säger duons sångare och gitarrist, Casper Ingels.
 
Find Me är Happy Landings tredje singel, och är en lugnare och mer intim låt än de två tidigare. Ljudbilden med Casper Ingels säregna sång balanserar på den yttersta gränsen över hur skör popmusik kan bli. Det är en okomplicerad kärlekslåt som ska vara mysig och lättåtkomlig – en tydlig kontrast till de andra låtarna på EP:n, som är tematiskt “djupare” och lite “smutsigare”.
 
Den tillhörande musikvideon är lite av ett kollage av Happy Landings resa hittills. Den innehåller både nyinspelat material samt filmsnuttar från olika studiosessioner, livespelningar och andra eskapader. Videon är gjord av duon själva.
 
 
Ni har jobbat tätt inpå varandra under många år. Blir ni någonsin osams?
 
–  Vi blir inte direkt osams, men när vi inte håller med varandra blir vi väldigt passivt aggressiva. Casper är orädd och tar sig gärna an stora utmaningar; Arvid är mer försiktig och nervös.
 
Ett exempel är när de skulle testa en rökmaskin på vinden i Arvids sommarstuga inför en spelning på Facebook. Arvid var orimligt rädd för att det skulle börja brinna, och trots att Casper försökte förklara att det bara var vattenånga gick det ingen bot på ångesten.
 
– Arvid ville ringa sina föräldrar och kolla att det var okej. Men klockan var tre på morgonen. Det var dålig stämning den kvällen.
 
Namnet Happy Landings kommer från en replik i Star Wars Episod III. Duons debut-EP, Inside Out And Back, släpps i början av juni. 

Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA