x

Videopremiär med Electric Boys – "videon ser ut som det man gillade när man var liten"

Videopremiär med Electric Boys – "videon ser ut som det man gillade när man var liten"

Rockveteranerna i Electric Boys är återigen aktuella med ny musik och idag står GAFFA med videopremiären till deras låt Tumblin’ Dominoes.

– Visionen var att vi ville göra en video som fångar oss live då vi främst är ett liverockband. Sist vi gjorde en livevideo var för Spaced Out för sex år sedan, säger Conny Bloom till GAFFA och Andy Christell fyller i:

– Spontant känner jag att den här videon ser ut som det man gillade när man var liten, då man själv började lyssna på musik och kände magi! Det vill säga att videor hade rikligt med djupa färger och en känsla av en stor scen.

De hade sedan tidigare sett Claudio Marinos videor och förstod att de skulle gilla att jobba med honom, då bild för dem framför allt handlar om ljus och kontraster.

– Det blev som vi tänkte och det har varit väldigt roligt att göra den här videon. 

Vad kan vi förvänta oss av den kommande plattan?

A: – Vi känner att plattan består av ett gäng starka låtar med ett slags helhetsgrepp och att varje låt är som en resa framåt, men absolut inte i en rak linje! De tre låtarna som redan är släppta är som ”the tip of the iceberg”.

C: – Den här plattan ”kräver sin lyssnare”.  Vi vill kunna överraska och det har vi gjort genom att blanda in flera stilar och influenser. Vi valde att starta med en sju minuter lång instrumental låt, vilket kan tyckas som ett kommersiellt självmord, speciellt med tanke på att vi inte är ett instrumentalband …  Men med tanke på hur resten av albumet är så fanns det ingen annanstans än där som den låten passade in. En bra låt är en bra låt och vi har gjort klart och tagit med alla låtar om vi känt att de håller. Alla låtar berätta olika historier men texterna lämnar vi till lyssnaren för fri tolkning.  

Har ni blivit modigare med åren?

A: – Vi har alltid varit kaxiga och stått för våra åsikter. Om vi tror och tycker något så gör vi det. 

C: – Förra albumet The Ghost Ward Diaries var mera som en kompromiss med det bandet som vi var då, medan det här albumet är ett naturligt steg framåt eftersom den är mer kompromisslöst inspelad och gjord i ett snabbare tempo. 

Vad får vi för upplevelse av bandet live nu och framåt?

C: – Vi låter bättre än någonsin, all sång och körsång är bättre och vi är sjukt spelsugna så att vi kan ta ut svängarna! Inget gig kommer bli det andra likt. Vi kommer kunna byta repertoar från en dag till en annan. Är man ett fan som följer oss på turné mellan olika städer så kommer man kunna få uppleva i princip olika konserter varje dag.

8-9 april befann sig Electric Boys i Vallentuna Teater för att spela in videon till nysläppta låten Tumblin’ Dominoes, den andra singeln från kommande albumet Upside Down. I samma veva gjordes en så kallad Pay Per View-produktion; Electric Boys Upside Down, som kommer ha premiär 14 maj ett par veckor efter att albumet med samma namn släppts, 30 april. 

Denna musikfilm liksom videon till Tumblin’ Dominoes gjordes av filmregissören Claudio Marino, (Ghost, Behemouth, Tribulation, Satan Takes A Holiday med flera), fotografen Tony Oien (Premiärdatum Oklart, Veckans Brott, Palmemordet med mera) för de dokumentära bilderna, och med exekutiva producenten Hilda Sandgren, MTA Production, (pionjär inom streaming med Bring It Home 2020 och bandets bokningsbolag), som ansvarig för helheten. 

Sedan Slim Martin Thomander åter kom med i bandet har många frågat om låtarna från Freewheelin kommer spelas live igen. Detta har bandet tagit tillvara på när låtlistan till Upside Down En Konsertfilm, snickrades ihop. 

C: – Det är kommande albumets låtar blandat med några äldre och ett par ”klassiker” och vi var så spelsugna att vi jammade loss en hel del! För vad gör man när en pandemi knackar på dörren? Att stanna upp kändes inte som en option för oss, det andra sättet var att hålla sig kreativ. Det slutade med en ny platta som blev både råare och mer experimentell än förra. En sorts EB 2021 update. Vi iscensätter Electric Boys ”här och nu”. Vi vill vara produktiva och konstruktiva så vi gör något av den situationen vi befinner oss i. Vi längtar efter att spela live såklart men så länge det inte går lägger vi energin på att göra saker på nya sätt. Vi tänkte några varv och kom fram till att en musikfilm med dokumentära inslag faktiskt är något vi länge velat göra!

– Jag har satt Electric Boys musik och artisteri i ny kontext. Med den här produktionen tar vi ett nytt grepp om den digitala live upplevelsen. Vi gör ett 2.0 tänk kring bandet live och livestreaming, avslutar Hilda Sandgren, producent.  

Director: CLAUDIO MARINO ► http://claudiomarino.com

Producer: ARTAX FILM ► http://artaxfilm.com

Kolla in premiären här: 

LÄS OCKSÅ: GAFFA-Priset 2021 – och vinnarna är ...


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA