x

BLOGG: Universitetets app bekräftar pandemins pissighet

BLOGG: Universitetets app bekräftar pandemins pissighet

Valborgsfirandet är en stor grej för barn, pissfulla universitetsstudenter och sådana där åldrade galningar som har kvar sin gulnade studentmössa och drar på sig den vareviga 30:e april. För igelkottar och vanligt folk är det en helg bland många.

Bland studenter i Uppsala är valborgsfirandet årets största händelse. Trots att det är en jäkla grisfest – eller kanske just därför. Det är ju lite tjall på firandet i dessa pandemitider. I universitetsstäderna Uppsala och Lund ska rättshaveristiska studenter ha inlett något slags katt-och-råtta-lek med polisen för att kunna festa.

Uppsala universitet har lanserat en app för att avhjälpa behovet av "vårsånger". Något slags festfunktion verkar det dock inte finnas i appen. Med hjälp av AR-teknik kan man i appen ställa en digital liten avatarkör på till exempel köksbordet och höra dem sjunga någon av fyra klassiska vårsånger, exempelvis Studentsången. Sedan kan man även ta bort en av stämmorna och sjunga med själv.

Jag har aldrig sett något sorgligare. Men det enda som är pissigare än pandemin är sådana där coronademonstrationer. Där samhällets svagsinta protesterar mot … ja, inte vet jag. Så här sitter jag, med världens tråkigaste app, tills tillräckligt många är vaccinerade.  

HÄR kan ni ladda ner appen om ni har tråkigt (och en Iphone) och HÄR kan ni se SVT:s journalist sjunga loss med avatarkören. 

LÄS OCKSÅ: Roxette-producent och Brainpool-medlem avhyst av polisen vid coronademonstration  


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA