x

Musicians Wanted – musiktävlingen med hjärtat på rätt ställe

Musicians Wanted – musiktävlingen med hjärtat på rätt ställe

Musicians Wanted är en digital musiktävling startad av klassiska Vans. Med hjärtat på rätt ställe låter företaget unga och oupptäckta artister få en direkt väg till de större sammanhangen. I september vet vi vem som står kvar som den lyckliga vinnaren.

Vans historia sträcker sig genom ett stort antal decennier men frågan är om någon enskild person varit viktigare för företaget än Sean Penn och hans luriga karaktär Jeff Spicoli i 80-talsklassikern Fast Time At Ridgemont High. I sina klassiskt rutiga slip-ons charmade han en hel generation och resten är som man brukar säga – historia. Rollerna blev fler och större, liksom det stora antal skejtare som valde Vans som sina dagliga följeslagare i pipen. 

Under fjolåret gick startskottet för den stora succén Musicians Wanted, en digital musiktävling riktad till unga artister och nystartade band som söker en skjuts i karriären, och frågan om det faktiskt finns så många bättre genvägar i dagens tuffa musikklimat. Även om det finns stora musiktävlingar som American Idol och Eurovision Song Contest så riktar sig dessa till en helt annan marknad; Musicians Wanted är till för de sanna låtskrivarna och musikerna som lever och dör för sitt skapande.

gallery_large

 

Julia Michaels, Grammynominerad låtskrivare och sångare.

Bland årets domare hittar vi ingen mindre än Denzel Curry, en mångfacetterad person med bakgrund inom allt från humor till hiphop och inte minst som ett stort namn i serietidningsvärlden. Bland övriga hittar vi den Grammy-nominerade popsångaren och låtskrivaren Julia Michaels, Sean Miyashiro – kreativ visionär och grundare av musikföretaget 88rising och sist men inte minst, flerfalldiga Charter och Billbord-topparen YUNGBLUD.

Fem av finalisterna väljs ut från respektive region och dessa får sedemera chansen att uppträda på den virtuella konsertserien Vans Musicians Wanted i september. De regionala vinnarna väljs dessutom för att motta priser bestående av bland annat produkter från Vans, utrustning från gitarrtillverkarna Kramer, global musikdistribution, chans att hamna i stora spellistor skapade av Spotify och Apple Music. Men det allra finaste priset sticker ändå ut lite extra – öppningsakt åt YUNGBLUD under nästa år framför livs levande publik. Smaka på den!

gallery_large

Sean Miyashiro – kreativ visionär och grundare av musikföretaget 88rising

Vans Musicians Wanted är en global plattform med fokus på inkludering – en språngbräda för oupptäckta kreatörer men fortfarande med hjärtat på rätt ställe. Besök Vans.eu/MusiciansWanted för mer information gällande anmälan och officiella tävlingsregler.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA