x

När Refused besökte Bullen – "Väljer de att prata med våld så ska de mötas med våld"

När Refused besökte Bullen – "Väljer de att prata med våld så ska de mötas med våld"

I BACKSPEGELN-sektionen ser vi tillbaka på några av musikhistoriens kända som okända ögonblick.

Rolling Rockvideos på Youtube fortsätter i full fart att panga ut musikrelaterade videor och sedan en månad tillbaka har vi kunnat ta del av när Refused var med i Bullen 1998. För den som är lite för ung så var Bullen ett SVT-program som riktade sig till något äldre barn och tonåringar. 

I den här intervjun får man till sig så gott som hela “The Refused party program”, för att citera en låttitel från skivan de då var högst aktuella med, The Shape Of Punk To Come. Om Refused bildade ett parti skulle man för det första inte hålla något man lovar. De skulle samtidigt störta kapitalismen och avskaffa parlamentarismen. På frågan om vad de skulle göra med skolan säger Dennis Lyxzén “avdramatisera”.

Man pratar även om nazister som dyker upp på bandets spelningar.

– Dennis får ganska mycket hot från nazister. Vi är väldigt aktivt militant antinazister. Kommer de på våra spelningar ska de konfronteras. Väljer de att prata med våld så ska de mötas med våld, säger David Sandström.

Det får Bullens programledare att efter intervjun lägga in en kommentar:

– Alltså, alla former av förtryck ska ju bekämpas men jag tror ju inte på våld, säger Malin Petersson och Rickard Olsson fyller i:

– Nä, självförsvar är en sak, men att slå och spöa nån för att man tycker den har fel åsikter är inte okej, och sen vet jag nästan att det går inte att banka in en åsikt i nån annans huvud.

Kolla in hela klippet:

LÄS OCKSÅ: Halsey ger inga fler intervjuer – tidning var "medvetet respektlös"


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA