x

Adna om sina 5 favoritomslag – “Jag vågar inte gissa vad det föreställer”

Adna om sina 5 favoritomslag – “Jag vågar inte gissa vad det föreställer”

COVER ME: Singel- och snart albumaktuella Adna samlar sina 5 favoritomslag och berättar om det gåtfulla fotot till den kommande fullängdaren Black Water.

Big Red Machine – Big Red Machine

– Den här valde jag mest för att det är ett album som jag tycker väldigt mycket om. Forest Green är favoritlåten. Sen är omslaget också helt otroligt. Jag vågar inte gissa vad det föreställer, men det känns bara perfekt till musiken. Jag är ju besatt av allting som Justin Vernon gör, och Bon Iver är mitt favoritband nummer ett, så att han sen går och gör ett album tillsammans med Aaron Dessner är magi.  

gallery_large

Beach House – Teen Dream

– Det här är också en favoritskiva och har varit det länge. Och ja, vad ska en säga om omslaget. Jag har ju verkligen en weak spot för såna här superenkla grejer. Det är vitt som ett Word-dokument, liksom. Genialiskt. 

gallery_large

Grouper – Paradise Valley

– Mina studiokompisar delade nyligen den här i vår gemensamma lista, och det har varit svårt att lyssna på något annat sen dess. Jag är lite sen på bollen såklart, men jag tycker det är helt otroligt hur fint musik och omslag går ihop här. En vill gärna sitta i bilden och lyssna på musiken.

gallery_large

James Blake – James Blake

– Det här omslaget och den här skivan har jag också totalälskat sen det kom ut 2011. Det kanske till och med är topp ett när det gäller just omslag. Jag minns att jag tyckte att hela paketet kändes som något nytt och som något jag aldrig hade sett/hört förut. Det samma gäller EP:n (Klavierwerke) som kom året innan. Om någon skulle ställa den klassiska frågan: “Vad gillar du för musik?”, så skulle jag nog be personen lyssna på Tell Her Safe från EP:n eller Lindisfarne (I och II) från skivan. 

gallery_large

Susanne Sundfør – Undercover

– Susannes röst är en av mina favoritröster och den här låten är bara helt sjuk, från start till slut, så jag var tvungen att ta med den. Omslaget är väldigt fint också, på tal om superenkla grejer. Men ja, Susannes röst. Dagens tips är att lyssna på live-versionen från Stoller Hall. Helt förstörd känner man sig efteråt. 

gallery_large

Historien bakom Black Water-omslaget

– Det är min vän och fotograf Greta Maria Asgeirsdottir som har fotat det här omslaget, och alla singelomslag med. Vi tog bilderna i slutet av förra sommaren i hennes sovrum i Berlin. Greta Maria och jag hade planerat att ha en dag för foto och lek tillsammans för att testa lite olika idéer, men inte så mycket mer än så. Hon hade en fin grå/blå bakgrund som vi båda fastnade för, en rökmaskin och ett dimmigt ljus och några filter. DIY när det är som bäst. En annan kompis, Yulia Kjellsson, har sytt den fina klänningen, som jag tycker går fint ihop med albumets titel. Sen fastnade jag bara för den här bilden just på grund av klänningen och kopplingen till titeln, och på grund av halvprofilen som jag tycker följer lite samma linje som tidigare omslag.

gallery_large

17 september släpper Adna albumet Black Water. Lyssna på senaste singeln You Are här:

LÄS OCKSÅ: Pink berömmer de norska beachhandbollspelarna: "Jag betalar böterna"


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA