x

När amerikansk gangsterrap mötte svensk dansbandsmusik

När amerikansk gangsterrap mötte svensk dansbandsmusik

I BACKSPEGELN-sektionen ser vi tillbaka på några av musikhistoriens kända som okända ögonblick.

Per-Arnez
är den mystiske DJ:n som mixade hård amerikansk gangsterrap med svensk naiv oskyldighet i form av dansband. Ett maskerat liveuppträdande skedde på festivalen Siesta i Hässleholm 2007 i Skåne, men sedan dess har det varit tyst om honom. 

Ett exempel var när han blandade den då hetaste rapparen 50 Cents hit In Da Club med ikoniska Vikingarnas, i dansbandsmått smått uppkäftiga, Liljor.

"Här på jorden behövs våra blommor, ett vänligt ord när man är svag och trött, vill du inte ge mig blommor medan jag lever, kom inte hit med dem när jag har dött" sjunger frontmannen Christer Sjögren med sin ljuva smöriga stämma medan 50 Cent agerar hype man. Sedan tar den amerikanske hiphop-artisten över showen och rappar över ljuva dansbandstoner som leds fram av saxofonen.

Slutligen ger 50 Cent en shout out till Eminems respektive Dr. Dres skivbolag Shady Records och Aftermath, men det känns ytterst tveksamt om någon av dem skulle ge sin tumme upp till detta projekt trots att de inte har någon brist på humor.Frågan kvarstår, vem var Per-Arnez och vart tog han vägen? 

LÄS OCKSÅ: Efter rykten om ny musik – ABBA går med i TikTok


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA