x

PREMIÄR: Svenskar remixar islänningen Ragnar Ægir

PREMIÄR: Svenskar remixar islänningen Ragnar Ægir

Exil-islänningen Ragnar Ægir numera boende i Tyskland firar i dagarna 200 000 Spotify-streams för sina första tre singlar samtidigt som han presenterar EP:n I’m At Home Remixes med tolkningar av Azure Blue, Harald Björk och Philipp Krätzer.

– Jag är supertacksam för den vänskap och dedikation de övriga artisterna gett mig, säger Ragnar till GAFFA som idag premiärar EP:n längre ner i artikeln.

Stockholmsbaserade Azure Blue, som varit en av Sveriges mest produktiva elektroniska indieproducenter de senaste tio åren har en gedigen meritlista av samarbeten som Jonathan Johansson, This Is Head, Big Fox och engelska Futurecop.

– Jag gillar inte att förändra låtens sång och struktur utan behåller oftast vokalen och klär om låten med egna ljud, säger han till GAFFA.

Remixen är en melodisk omarbetning full av studsande trummaskiner och varmt oscillerande syntarpeggion, pads och leads. Allt i hans patenterade stil med ett nostalgiskt mjukfilter på.

Harald Björk är känd för sin känslomässiga form av melodisk minimal techno med en melankolisk skandinavisk touch. Också han en eftertraktad remixare med tolkningar åt Jonathan Johansson, Kaah och Noonie Bao. Hans analoga syntbasar är så frustande och djupa att en varning utfärdas till lyssnare med IBS.

Slutligen följer Ragnars kompis Philipp Krätzer, som producerat och mixat originalversionen av I'm At Home. Den Rostock-baserade producenten och multiinstrumentalisten blandar samplade trummor, levande instrument och innerliga melodier av chillout-stil.

LÄS OCKSÅ: Se Blossoms och Rick Astley uppträda med The Smiths-covers


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA