x

Metalikoner, succérappare, arenagig och hyllad indierock – här är dagens konsertnyheter

Metalikoner, succérappare, arenagig och hyllad indierock – här är dagens konsertnyheter

Med "konsertkollen" samlar vi dagens konsert- och turné-nyheter som har kommit in till vår redaktionsmejl. Har du en turné eller konsert du vill tipsa om: mejla [email protected].

THE QUIREBOYS

För 30 år sedan släppte Quireboys sitt debutalbum A Bit Of What You Fancy som tog bandet till de stora arenorna världen över samt att de turnerade med några av världens största hårdrocksband. Quireboys var till exempel förband åt Guns N' Roses i början på 90-talet och hoppade rakt in i lineupen på Monsters Of Rock 1990 tillsammans med band som Aerosmith, Whitesnake & Poison. Nu släpper de en nyinspelad version av debutskivan och ger sig ut på en turné varav Sverige besöks i december 2021.

16 december – Slaktkyrkan, Stockholm

17 december – Palatset, Linköping

18 december – KB, Malmö

LIL TECCA

Lil Tecca har 3,5 miljarder streams och multiplatinasläpp i ryggen för att backa upp faktum – 19-åringen från New York är en av hiphopvärldens allra hetaste nya superstjärnor. I vinter kommer den stekhete rapparen till Stockholm.

1 februari – Fållan, Stockholm

GEOFF TATE

Geoff Tate blev först känd som sångare i Queensrÿche. Från debuten med självbetitlade EP:n 1983 ända fram till 2011 års Dedicated To Chaos var han bandets sångare. Han är alltså rösten på odödliga låtar som Eyes Of A Stranger, Silent Lucidity, Jet City Woman och många andra.

16 mars – Valand, Göteborg

NEWKID

"Jag känner mig väldigt ödmjuk inför uppgiften att göra min första arenaspelning och har därför inte sparat in på något. Jag har drömt om och visualiserat den här kvällen väldigt länge och hoppas att vi kan fira och känna det tillsammans. Jag är alltid mest fokuserad när jag gör något som kittlas lite i magen och det här är ju minst sagt inget undantag. Mina tre största hits har jag ännu inte fått spela för publik på det här sättet, vilket är helt sjukt. Det här blir en revansch för alla gånger vi inte kunde samlas", säger Newkid i ett pressmeddelande.

22 januari – Avicii Arena, Stockholm

PALE HONEY

Just nu är bandet i studion och planerar att ha ny musik färdig till nästa vår. Pale Honey har turnerat flitigt de senaste åren och har bland annat varit support till Iron & Wines Skandinavienturné, spelat på Roskildefestivalen och medverkat på DR:s (Danmark Radios) TV-sända gala. Förutom turnéer i Sverige och Europa har bandet även gjort spelningar i både USA och Hongkong.

Turnéplan:

12 mars – Debaser Strand, Stockholm

18 mars – Babel, Malmö

19 mars – Vega, Lilla, Köpenhamn

26 mars – Pustervik, Göteborg

1 april – Blå, Oslo

MEGADETH

Vid nästa års Sweden Rock Festival blir den inledande dagen (ons 8 juni) för första gången förlängd, med öppning av området redan kl. 13:00. Samma kväll möter Megadeth, för tredje gången i ordningen, Sweden Rock-publiken.

8 juni – Sweden Rock Festival, Sölvesborg

ICONA POP, NAUSE, CAROLINE ROXY

Clarity Juldagen är ett arenaevent som sker i Löfbergs Arena. Tidigare har man gjort klart med Alesso och nu fyller man på med ytterligare tre ovanstående akter.

25 december – Löfbergs Arena, Karlstad

42 AKTER TILL DEN NYA SVENSKA FESTIVALEN FUTURE ECHOES

Här hittas mer info om detta.

17 - 19 februari – olika platser i Norrköping

LÄS OCKSÅ: Bilden på rapparens artistsida på Spotify ändrades till en penis


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA