x

Indiefestival, världsstjärnor och Maggio-turné – här är dagens konsertnyheter

Indiefestival, världsstjärnor och Maggio-turné – här är dagens konsertnyheter

Med "konsertkollen" samlar vi dagens konsert- och turné-nyheter som har kommit in till vår redaktionsmejl. Har du en turné eller konsert du vill tipsa om: mejla [email protected].

ATOMIC SWING, JOHN HOLM, WEEPING WILLOWS, LASSE STEFANZ, JENS LEKMAN

Nu i november ordnas det för första gången på 797 dagar livekonserter på Liseberg igen. Fem akter presenteras idag för Lisebergs julsäsong och de alla kommer att ge spelningar på Lilla Scenen i Hamnområdet för sittande publik. Läs mer här.

26 november - 22 december – Liseberg, Göteborg

KYGO, HOV1

Världsstjärnan Kygo blir Bayside Festival 2022:s huvudakt med sin enda spelning i Sverige. Kygo är en av världens mest streamade artister och har under senaste åren varit dragplåster på några av världens största festivaler. Populära Hov1 är också klar för Bayside Festival 2022. Hov1 är en av Sveriges mest streamade och populära akter just nu.

15-16 juli – Bayside Festival, Helsingborg

VERONICA MAGGIO

En av Sveriges största popstjärnor just nu släpper ett nytt album och åker ut på en blixtbokad turné inom kort. Läs mer här.

10 december – Lund, Mejeriet 

11 december – Helsingör, Kulturvaerftet 

12 december – Köpenhamn, Vega 

17 december – Vara, Vara Konserthus Blackbox 

18 december – Karlstad, Nöjesfabriken 

19 december – Örebro, Frimis

WILD RIVERS

Det kanadensiska indiefolkbandet har haft stor succé sedan släppet av debutplattan Wild Rivers 2016, men det tog rejäl fart efter släppet av hitlåten Thinking 'Bout Love 2020. Nu börjar det närma sig släpp för nästa fullängdare och i samband med det är gruppen ute på en pågående världsturné och i maj kommer de till Norden. 

25 maj – Obaren, Stockholm

GEOFF TATE

Geoff Tate blev först känd som sångare i Queensrÿche. Från debuten med självbetitlade EP:n 1983 ända fram till 2011 års Dedicated To Chaos var han bandets sångare. Han är alltså rösten på odödliga låtar som Eyes Of A Stranger, Silent Lucidity, Jet City Woman och många andra.

3 mars – Nöjesfabriken, Karlstad

FEWS, HATER, MAGIC POTION, MIA MARIA JOHANSSON, KINDSIGHT

I början av oktober arrangerades den första "Echo Three Mini Fest" med norska Pom Poko som headliner. 6 november bjuder Echo Three, Rama Lama Records och PNKSLM Recordings in till ännu en minifestival på Hus 7 med fem band på scen.

Det blir bl.a. triss i internationellt hyllad svensk musik i form av några av senaste decenniets mest intressanta alternativa akter som alla dessutom har nytt material på gång: postpunkarna Fews, indiepopparna Hater och slackerpopparna Magic Potion. Utöver detta blir det Mia Maria Johansson vars solodebut släpptes i våras samt färska danska indierockarna Kindsight.

6 november – Hus 7, Stockholm

JAMES YORKSTON

Den hyllade skotten från Fence-kollektivet tar med sitt svenska The Second Hand Orchestra, som bland annat bär på musikern och producenten Karl Jonas Winqvist och Peter Bjorn And John-medlemmar.

18 november – Pygméteatern, Stockholm

DAWN RICHARD

Dawn Richards genreöverskridande album Second Line: An Electro Revival av skribenter på tidningar som New York Times, Pitchfork, The Fader, Wall Street Journal och Rolling Stone och hamnade i GAFFAs chefredaktörs lista över förbisedda album. Nästa år åker New Orleans-artisten ut på turné med sin nya musik och gör ett stopp i Sverige. Missa inte vår intervju med henne.

14 maj – Nalen, Stockholm

VÄRLDENS BÄSTA LÅT: Ljudet av ett exploderande rasande inferno i himmelriket


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA