x

PREMIÄR: Att ge upp och försonas med sina förhoppningar

PREMIÄR: Att ge upp och försonas med sina förhoppningar

Den isländska popartisten Ragnar Ægir är tillbaka med sin nya singel All This Time – en ode till dem som har tappat kontakten med sitt kall – en påminnelse om att inte allt hopp är förlorat.

Numera Tysklandsbaserade singer-songwritern har en förmåga att väva samman filmiska stämningar med mainstreampop. Därmed har han kunnat skapa ett eget sound och etablerat sig som ett nytt löfte från Island. Efter att ha släppt remix-EP:n I'm At Home med tolkningar från Azure Blue, Harald Björk och Philipp Krätzer är det dags för en ny singel.

All This Time är ännu en popskapelse som präglas av hoppfulla och drömska melodier med stadig rytmsektion och känslig sång. Den är hämtad från hans debut-EP som kommer nästa år och inspirerat av landsmännen Of Monsters And Mens debutalbum som firar tio år i år. Ett band och album som färgat Ragnars musik. Lyriken handlar om ett rörande tema – att ge upp på sina förhoppningar för att sedan oundvikligen försonas med dem. Kalla det ödet – vårt sanna kall och syfte kommer alltid ikapp oss när timingen är rätt.

– Sången är en försoning med att överge en åtta år lång tvångsmässig dröm och bli mer fokuserad på att hitta lycka och sluta vara så stressad hela tiden. Detta hade faktiskt blivit lite av en identitetskris. Det är smärtsamt att återfinna din identitet när du har varit på en annan väg för länge, säger Ragnar i ett pressmeddelande.

All This Time släpps officiellt på Raun Music den 18 november 2021 och kommer att finnas tillgänglig på alla streamingplattformar.


LÄS OCKSÅ: PREMIÄR: Svenskar remixar islänningen Ragnar Ægir


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA