x

H. Self: "Vi rev stället"

H. Self: "Vi rev stället"

H. Self, eller Henric Hammarbäck som han egentligen heter, har kommit att bli en given del på Sveriges samtida country/americana-scen. Dels som artist, dels som producent och låtskrivare till andra intressanta namn.

Med inspiration från såväl country som soul bjuder han på livshistorier som många kan ta till sig och känna med. Hammarbäck har gjort hemmet i Telefonplan till ett svenskt Music Row, och hans låtskrivande har resulterat i samarbeten med bland andra Sabina Ddumba (Scarred For Life) och David Ritschard (flertalet låtar).

Nu på onsdag, 24 november, ger han en intim konsert som en del av GAFFAs Vinterfest som sker på Zound Industries på Stockholms Centralstation.

– Tanken var att göra gigget som duo, jag och Jonas (min gitarrist). Men det kändes litet i sammanhanget på något vis, så det blir fullt band. Tanken är att göra en bra jävla spelning som människor minns. 
 
Hur hade din scenshow sett ut om det inte fanns några begränsningar?
 
– Då hade jag haft Willie Nelson som gästartist. I övrigt är jag nöjd. 
 
Vilken är världens bästa liveakt just nu?
 
– David Ritschard och Krokodiltårarna. Fantastisk frontman och ett fantastiskt band. Jag jobbade mycket tillsammans med David till hans skiva Blåbärskungen
 
Vad har varit ditt största konsertögonblick?
 
– Kris Kristofferson i Uppsala Konserthus för en massa år sen. Samt en spelning med mitt gamla band Southern Skyline på Scandic Malmen typ 2015. Vi rev stället. 
 
Galnaste då?
 
– Babyshambles på Hultsfred 2006. De som vet vet. 
 
Om du skulle jämföra ett HSelf-gig med en film, vilken blir det?
 
– Nån med sorgligt slut. 
 
Lyssna på H. Selfs senaste album:
 
 
 

Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA