x

MÅNADENS KLUBB: Frimis Salonger – “Skynda långsamt”

MÅNADENS KLUBB: Frimis Salonger – “Skynda långsamt”

2016 byggdes Frimis Salonger i Örebro om från en traditionell nattklubb till en mer flexibel lokal där man kunde göra allt från konserter för 700 personer till middagssittningar samtidigt som möjligheterna att gå tillbaka till regelrätta nattklubbar fanns kvar. I samma veva blev Kimmo Kirvesmäki delägare och började löpande att arrangera konserter i lokalerna. Han ser också en höjdpunkt i hur nya Frimis Salonger kom att kicka igång.

– Premiären efter ombyggnationen i oktober 2016 då vi hade Veronica Maggio på scenen var väldigt speciell. Både för att hon är en fantastiskt artist och att det var slutsålt. OCH, att vi faktiskt hann bli klara med ombyggnationen i tid, haha.

Kimmo Kirvesmäki har lång erfarenhet från evenemangs- och musikbranschen. Personerna bakom Frimis Salonger styr även upp med konserter på andra ställen i Örebro och diverse andra städer. Hur har man då jobbat och tänkt under dessa coronatider?

– Ärligt talat har perioden med pandemin varit den tristaste i mitt liv. Vi har inte kunnat jobba som önskat såklart, även om vi gjorde en del coronaanpassade evenemang då det var möjligt. Just nu känns det som att man är en kalv på grönbete, det är verkligen skitskoj att få gasa på med det jobb man älskar igen!

Hur ser du på framtiden? Vad händer i Frimis Salonger om säg fem år?

– Vår målsättning är att fortsätta göra grymt bra arrangemang för örebroare och resten av Sverige. Om fem år tror jag att vi är verksamma i ännu fler städer och venues än vad vi är idag. 

Vad är dina bästa råd till någon som funderar på att blir arrangör?

– Skynda långsamt. Det är tyvärr alldeles för vanligt att unga, peppade men oerfarna arrangörer kliver på för stora projekt för tidigt.

Kommande konserter på Frimis Salonger:

19 dec – Veronica Maggio

14 jan – Horndal, The Hawkins

18 feb – Movits!

25 feb – Hurula

26 feb – Sarah Klang

27 feb – Moonica Mac

5 mar – Fricky

6 mar – Mikael Wiehe

10 mar – Markus Krunegård

12 mar – The Dead Daisies + Mike Tramp

18 mar – Clara Klingenström

19 mar – Clawfinger

26 mar – Shout Out Louds


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA