x

BÄST JUST NU: Med ett lika abrupt slut som livet

BÄST JUST NU: Med ett lika abrupt slut som livet

För Levande & Döda - Bakom Ratten

Döpta efter en diktsamling av poeten Tomas Tranströmer så släpper den nya elektroniska popduon För Levande & Döda låten Bakom Ratten idag. En aggressiv bilresa av lo-fi-beats och studsande upprepande synthar som slutar med ond bråd död markerat med ett cold cut, ett slut lika abrupt som livet – ett av många avantgardistiska stilgrepp duon bestående av Jari Haapalainen och Martin Hasselgren ägnar sig åt. Och som kommer få DJ:s att sätta gratisölen i halsen. 

Textmässigt är det enda som finns kvar av personen som satte sig bakom ratten för elva år sedan ett skratt som ekar kvar i huvudet på den som nu sörjer. Och efter den plötsliga döden hemsöks sångaren om natten. Och precis som skrattet finns kvar för honom så finns musiken kvar i ens huvud när den tvärt försvinner på ett genialiskt symboliskt sätt.

Jari bor i Berlin och Martin i Göteborg och musiken skickas fram och tillbaka i skapandeprocessen. De träffades på en Boy Omega-konsert i Berlin och fann varandra musikaliskt via en lång natt på stan och intensiv följande mail-korrespondens. En inspirerad musikalisk process tog form och det finns redan en hel del material men duon kommer att släppa en låt åt gången tills vidare.

LÄS OCKSÅ: BÄST JUST NU: Vi vill inte se din snopp


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA