x

Önska din låt så spelar vi!

Önska din låt så spelar vi!

Golden Pianos är festmyset på Kungsgatan i Stockholm för musikälskaren som gillar bra mat och dryck och inte minst gamla godingar. Det som skiljer konceptet från andra liknande tillställningar är att du som gäst faktiskt får vara med och bestämma innehållet – du får nämligen önska låtarna som spelas under kvällen.

Minette Bengtsson, hjärnan bakom projektet, har med sina 25 år i branschen tagit fram succen Golden Pianos och beskriver med sina egna ord:

– Golden Pianos kan uppleva på Golden Hits som en helkväll med tvårätters middagsupplevelse eller som en "Late Night", där man kommer in i andra set och upplever konceptet utan middag. Spelas under helgerna, nu i december kör vi konceptet onsdag till lördag. En festkväll med hög stämning!

Minettes idé bygger på att skapa en lika härlig stämning som under traditionella dinnershower men att istället för att använda förproducerat material så framförs låtarna av riktiga musiker på en riktig scen. 

– Jag har alltid älskat att hänga vid barpianister på hotell, så varför inte plocka med mig det jag tycker är så inkluderande och svängigt med det? Och varför inte addera mer än ett piano? Och att sen paketera det med snygg designade miniflyglar, LED-vägg och cool kostym – så att det blir en tydlig uppgradering av det visuella – det tror jag är det som är en av de saker som gör Golden Pianos mer exklusivt och väl värt ett besök. 

Golden Pianos hade premiär i mitten av november och tanken är att denna live-jukebox ska rulla på ända till maj 2022. Varje föreställning består av två skönsjungande pianister som dessutom tar hjälp av en multibegåvad musiker för att göra kvällen extra minnesvärd.

– Alla är professionella musiker med lång erfarenhet inom showbiz och som är bra på att ta en publik. På helgerna brukar vi dessutom ta in en percussionist lagom till Late Night-setet, och då blir det självklart ännu mer sväng på scen! 

Konceptets lite oförutsägbara natur är det Minette beskriver som det som gör Golden Pianos extra spännande. Publiken har, enligt upphovsmakaren, med bravur deltagit i att önska låtar i alla möjliga genrer och stilar och låtit de olika artisterna att få svettas sådär lagom mycket för att tillmötesgå önskemålen.

– Det är lätt att få igång allsången på kvällen, alla vill vara med och ibland blir det t o m spontandans mellan borden. Allt ifrån låtar med Molly Sandén, Arvingarna, Rammstein...ja, det är rätt så bred musiksmak hos våra gäster. Det är många som firar något så där har vi självklart en spot under kvällen. Det är viktigt att uppmärksamma jubilarer!

Golden Pianos är lika delar fest som upplevelse och är dessutom både interaktivt och inkluderande för gästen som knappast lär nicka till vid bordet i första taget. 

– Man får en känsla av att det händer bara "här och ikväll". Jag tycker att det är ett riktigt roligt sätt att umgås med sina nära och kära och det är något speciellt med känslan av att uppleva saker tillsammans med andra. Publiken är så härlig och uppskattande, det är precis så som jag hoppats att konceptet skulle tas emot. Att få gå ut igen, lyssna på bra musiker och sångare, igenkänning och allsång i en salig blandning är något många har saknat, märker jag.

– Konceptet fungerar på en bred målgrupp, och vi har märkt att även nattklubbspubliken börjar få upp ögonen för konceptet. Man kan ju få en galet kul förfest på plats, eget bord och slipper dessutom köa in till nattklubben!

Mer information om konceptet och bokning hittar du på www.goldenhits.se/goldenpianos


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA