x

BÄST JUST NU: En comeback som ger mersmak

BÄST JUST NU: En comeback som ger mersmak

The Hellacopters – Reap A Hurricane

Vi diskuterade det här nyligen: att The Hellacopters blev som bäst när de snyggade till sitt sound. Visst, det tidiga stöket hade sin direkta charm och man ville ju bara toksupa, röja och göra sönder saker till Bore Me, och så vidare. Men där runt Grande Rock hände något och melodierna fick mer plats. Det seriösa soundet gjorde sitt intåg.

Dagens härliga comeback är den senare tidens The Hellacopters med ett kanske något skitigare sound än exempelvis det som hörs på High Visibilty, men det är exakt här jag vill ha mitt The Hellacopters. I något mellanting.

Inledningsriffet påminner inte så lite om Monster Magnets kaotiska och knarkiga knogmacka Tractor och det är bara att tacka och ta emot. Fortsättningen är en ren defilering mot segern. Och yes, pianoklinket är där med, hela vägen. Framtida publikfavorit? Inte alls omöjligt.

Att den är placerad som första låt på det kommande albumet är helt i sin ordning. Det här är en comeback som ger mersmak.

Kolla in den splitternya videon, regisserad av Amir Chamdin och fotad av Crille Forsberg:

Ikväll, 17 december, gör The Hellacopters en konsert i Avicii Arena, som en del av Royal Rock Fest. Även The Hives, Thundermother, Graveyard, Horndal, MaidaVale, Royal Republic och Bombus är en del av paketet som även tar över Göransson Arena i Sandviken dagen efter.

LÄS OCKSÅ: The Hellacopters avslöjar albumrelease – och släpper singel


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA