x

PREMIÄR: Magisk studiotid med In Mourning

PREMIÄR: Magisk studiotid med In Mourning

Sedan början av 2000-talet har de svenska dödsmetallarna In Mourning sakta men säkert skapat en bred fanbase över hela världen. Efter fem toppklassiga studioalbum med över 10 000 sålda exemplar och en exklusiv live-EP från i våras släppte Vansbrobandet i höstas The Bleeding Veil, två år efter bandets senaste album Garden Of Storms. Enligt bandet själva är det nya albumet The Bleeding Veil In Mournings mörkaste album hittills och har tagits emot som bandets bästa album någonsin och In Mourning går nu in i en ny era med nya fans över hela världen.
 
– The Bleeding Veil är vårt mest personliga och mörkaste album hittills. Vi har verkligen lagt oss i varje detalj och varje aspekt av dessa låtar. Reflektion har varit ett nyckelord genom hela processen och även om det här på ett sätt är vårt mest abstrakta album så är det å andra sidan fortfarande mycket kvar av vårt gamla sound från svensk melodisk death metal, säger bandets gitarrist Tim Nedergård.
 
Istället för att ge sig ut på turné i en skakig och osäker tid bestämde sig In Mourning för att boka in sig i Valley Sound Studio i Borlänge tillsammans med producenten Alexander Backlund. Samma studio användes även för att spela in delar av The Bleeding Veil. Resultatet blev Live In Valley Sound Studio som kablades ut på bandets Youtube-kanal veckan efter albumsläppet.
 
– Redan när vi tog första stegen in i Valley Sound Studio för att spela in The Bleeding Veil kände vi att det skulle bli magiskt. Vibben vi jobbade upp tillsammans med Alexander Backlund sitter nog för evigt kvar i väggarna och vi kände att vi ville njuta av det mer, resultatet av det blev en live in studio-inspelning. Vi är så himla glada över mottagandet av båda inspelningarna varit so far. Tack för att ni håller hornen högt, säger Tim Nedergård.
 
Idag släpper bandet den separata inspelningen av Blood In The Furrows från Live In Valley Sound Studio som har premiär på GAFFA här:
 
 

Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA