x

BÄST JUST NU: En monoton resa ner i den mörka avgrunden

BÄST JUST NU: En monoton resa ner i den mörka avgrunden

Huvet – Svarta Hål

Ett visst typ av sound får mig ofta att tänka att det jag lyssnar på är lite av en musikalisk generationsroman; skräniga gitarrer och distad elbas som nästan får en att känna sig sedd och som säger ”hej, vi har inte glömt dig”. Det var lite där och då tidigt 2000-tal och vi var en relativt sluten krets som girigt kalasade i oss knaspiller som Brainiac, Shellac och sedermera The Blood Brothers. Bandsnacken, spelningarna och raggen sköttes förstås på Skunk.nu (vart annars?). Dagbok fördes och dryckerna var av märket Sofiero. Utan att böla över det bevisar Huvet att denna smala och säkert mindre inbjudande epok aldrig riktigt behövde vara över. Tvärtom kan man vässa den med riktiga känslor som inte göms bakom engelska.

gallery_large

Att vi har att göra med medlemmar från skramliga institutioner som Traktor och Soviac skvallrar en del om vilken behandling öronen har att vänta samtidigt som ljudbilden är ganska städad, så att säga mer Dirty än Sister. Är detta gubbrock önskar jag evig gubbighet till allt och alla. 

Elbasen påminner om ett mindre överfall och med trummor som låter dödare än en annan medelsvensk inombords 2022 är det omöjligt att undvika just känslor. Samtidigt är det en påminnelse om att det går att hitta kraft just i tomhet och uppgivelse och här får Huvet ett 80-talistiskt MVG.

LÄS OCKSÅ: Populär klubb lägger ner – i brist på ekonomisk hjälp


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA