x

BÄST JUST NU: Våga tro att det goda vinner

BÄST JUST NU: Våga tro att det goda vinner

Moonica Mac - Vinna

Sedan debutsingeln En Hinning Till Anton släpptes 2017 har det stått klart att Moonica Mac stannar hos den som hör henne. De avskalade arrangemangen i kombination med en sällsynt förmåga att fånga vardagsbetraktelser i text gav henne snabbt en mycket dedikerad lyssnarbas. När albumet Stark & Sårbar släpptes i slutet av 2019 beskrev GAFFAs recensent det som ”en debut som i all sin enkelhet skapar en stor känsla inombords".

Idag släpps Vinna, en andra singel från Moonica Macs kommande album och ledmotivet till Spotifys ljuddrama De Fria som har premiär torsdagen den 20 januari. 

Låten omges av en kraftfull mystik som bara kan infinna sig i de svenska skogarna, bland berg och naturväsen. Den skrevs uppe i norra Dalarna och lockar in en som en mystisk saga, där Moonica Mac berättar att ingen kan vinna om allting går förlorat. 

Man håller andan medan hon som en reinkarnation av Monica Zetterlund och Fleetwood Mac blir omfamnad av den stora skogen på en avlägsen plats, där bergryggen reser sig över porlande bäckar. Där naturen ser Moonica Mac som sitt sista hopp om att få en röst som kan rädda miljön och klimatet. LÄS OCKSÅ: Det är svårt att låta orden gå en förbi


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA