x

Metalband hade sex med fans – "den gyllene kondomen"

Metalband hade sex med fans – "den gyllene kondomen"

I BACKSPEGELN-sektionen ser vi tillbaka på några av musikhistoriens kända som okända ögonblick.

Brittiska metalbandet Rockbitch skapade skräckrock för den sexuellt frigörande revolutionen, ibland med en stämning av goth och ibland lutade de sig mot industrihållet. Det var dock inte musiken de blev mest kända för när de var aktiva mellan 1984 och 2003 under diverse bandnamn, utan för liveshowen. Där sex inte bara hörde hemma på scen utan även backstage med de fans som var lyckliga nog att få tag i vad som kallades "The Golden Condom" (den gyllene kondomen, red.). Under spelningarna kastades dessa ut i folkhavet och oavsett kön på den som fick tag i den, så var den välkommen backstage för att ha sex med bandmedlemmar. 

Att spela halv- eller helnakna på scen var alltså inget problem för det polyamorösa bandet som mestadels bestod av feministiska kvinnor med artistnamn som Luci The Stage Slut och The Haema-Whore. De turnerade bland annat i Sverige och fick allt svårare att genomföra sina spelningar när de förbjöds att spela av till exempel vårt grannland Norge. Detta trots att de bara förespråkade sex som något hälsosamt och naturligt. 

Till slut tröttnade bandet på spelningar som avbokades i sista stund mot arrangörens vilja, och kastade in handduken istället för att kasta ut den gyllene kondomen.

Nedan kan du se en hyfsat barnvänlig version av bandet när de uppträder med låten Tick Tock:LÄS OCKSÅ: Bilder sprids av Kodak Black i en påstådd sexakt under en NHL-match


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA