x

PREMIÄR: Hater bjuder in till en bullrig och bitterljuv upplevelse

PREMIÄR: Hater bjuder in till en bullrig och bitterljuv upplevelse

Singeln Bad Luck kom förra året och nu meddelar det hyllade indiebandet Hater att deras efterlängtade album Sincere når diskarna och streamingtjänsterna 6 maj. Idag står GAFFA med videopremiären av den senaste singeln Something som släpps via bolaget Fire Records.

Singeln är ett återuppvaknande för ett visionärt band. Det är en expansiv shoegaze-resa genom bullrigare, bitterljuva popsfärer där ilska och hjärtekross kastar nytt ljus över gruppen.

Med musikvideon till Something vill man utforska känslorna som går genom en persons sinne men man tittar på det utifrån. I nära samarbete med regissören Adèle Tornberg har man lyckats spegla skivans mörkare atmosfär och detta genom att bland annat experimentera med belysning.

– Jag bjuder in dig till en nostalgisk plats från det förflutna [...] en plats där man inte kan se om du trivs eller gömmer dig, säger Adéle Tornberg om videon.

Förra året välkomnade Hater två nya bandmedlemmar och tillsammans fick de demos att bli till nya låtar som snart hamnar på skiva. De spelade in de första låtarna med samarbetspartnern Joakim Lindberg i Sickan Studio i Malmö innan man begav sig till AGM Studios där också deras debut You Tried spelades in. John Cornfield (som tidigare har jobbat med Ride, Muse och Robert Plant) har mixat och mastrat albumet.

Hater är Caroline Landahl, Måns Leonartsson, Frederick Rundquist och Rasmus Andersson.

Livedatum våren 2022

03 Mar: Palladium, Malmö, Sverige

20 maj: The Hug and Pint, Glasgow, Storbritannien

21 maj: Great Eastern Festival, Edinburgh, Storbritannien

23 maj: Gullivers, Manchester, Storbritannien

25 maj: The Shacklewell Arms, London, Storbritannien

LÄS OCKSÅ: Film om friktionen i A-ha – "Till slut vill vi slå in huvudet på varandra"


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA