x

Mattias Alkberg släpper låtar med Pascal

Mattias Alkberg släpper låtar med Pascal

2010 var Mattias Alkbergs år liksom 2009 och ja i stort sett varje år sedan 1989. I över två decennier har den buttre indiehövdingen från norr levererat musik, såväl med evigt unga Bear Quartet som med soloprojektet. Närmast kommer, som GAFFA tidigare kunnat avslöja, ett split-album med gotländska garagerockarna Pascal och Alkberg är nöjd med samarbetet.

– Jag lyssnade just på den färdiga skivan och det låter riktigt bra. Jag lärde känna Pascal när vi bägge spelade på Storsjöyran förra året. Indierock-Sverige är ju ganska litet och vi gillade varandras musik. Sedan frågade deras skivbolagskille om vi inte kunde släppa något ihop och jag tänkte vafan, vi kör. Så vi spelade in några låtar var och en låt tillsammans.

Efter sommaren kommer sedan nästa soloskiva för Mattias Alkberg. Förutom att spela in musik kommer han försöka skriva klart sin fjärde diktsamling under året. Mattias Alkberg kommer även att skriva några blogginlägg på sin hemsida. Hemsidan uppdateras inte ofta men när Alkberg väl tar sig tid att skriva gör han det passionerat och öppenhjärtigt.
Dessutom leder varje inlägg till en lång diskussion där Mattias tar sig tid att besvara många av besökarnas inlägg. Ett av inläggen har fått 1978 svar.

Är det viktigt för dig att kommunicera med dina fans?

– Fans? Jag ser dem inte som fans. Det är mer kompisar som skriver. Eller åtminstone har de blivit det. Jag tycker vi är på samma nivå allihopa. Hemsidan betyder iallafall mycket för mig. Det är där jag berättar det som är viktigt i mitt liv.

På hemsidan kan man läsa om något som verkligen upprört Alkberg. Valet 2010.

– Alla pratar om att sverigedemokraterna gick så jävla bra i valet men ingen snackar om att moderaterna gick ännu mer framåt. Jag menar SD är ju bara ett uttryck på att människor är missnöjda. Men folk som röstar på moderaterna har ju tänkt igenom det och därmed tagit det ett steg längre. Det är mycket värre enligt mig.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA