x

Lazee tar Quincy Jones till hjälp

Lazee tar Quincy Jones till hjälp

Just nu färdigställer Lazee sitt kommande album Supposed To Happen som släpps i början av april. På albumet medverkar bland andra RedOne med produktion, nya stjärnskottet Mohombi med sång, Madcon med rap och ingen mindre än legenden Quincy Jones som mentor.

Det var Lazees vän och tidigare samarbetspartner Quincy Delight Jones III som presenterade Lazee för fadern. GAFFA ringde upp Lazee för att höra mer om hans relation till Quincy Jones, mannen bakom Michael Jacksons succéalbum Thriller, Bad och Off The Wall.

– Vi sågs senast när han var på ett läkarbesök i Stockholm och umgicks i en hel vecka. Quincy Jones har på kort tid blivit något av en spirituell vägledare för mig som artist. Jag har fått ännu bättre självförtroende och min övertygelse om att det är meningen att jag ska göra musik, och att allt är möjligt, har blivit ännu större, säger Lazee.

Med Lazees kommande album följer en DVD-film som består av en dokumentation av hans senaste år. I dokumentären får man bland annat se Lazee spela in i studion, följa med honom backstage och vidare hem till prinsen av Bahrain där han vistades ett tag förra året. Man får dessutom se Quincy Jones och Lazee umgås och samtala.

– Vi satt i hans hotellrum och pratade i timmar, säger Lazee. Han sa till mig att det är viktigt att jag är på min vakt och ser till att folk omkring mig är pålitliga. Han sa också att det är viktigt att aldrig låta det affärsmässiga i musikbranschen påverka det musikaliska. Det är mycket politik i musikbranschen vilket kan göra en avtänd, Quincy menade att det är viktigt att hålla skaparlusten intakt.

Malmös stolthet Lazee beskriver att han känner sig lyckligt lottad och att han aldrig ens har kunnat drömma om att komma en sådan musikmogul som Quincy Jones nära.

– Quincy sa till och med att han ville överföra sitt livsmotto till mig. Det var "love, live, life, give", jag lever faktiskt redan efter ett liknande motto men när det kom från musikens överstepräst så blev det plötsligt så mycket mer verkligt.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA