x

"Sverige är lite exotiskt för oss engelsmän"

"Sverige är lite exotiskt för oss engelsmän"

Vad kan vi förvänta oss av spelningen på Debaser?

– Det är första gången vi spelar i Stockholm sedan vi släppte den nya skivan ("The English Riviera" reds. anm.), så det känns spännande. Det måste ha varit ett år sedan vi spelade i Sverige sist.

Har du något speciellt minne av Sverige?

– En gång spelade vi på ett party för Vice Magazine, någonstans i Sverige. Det var den hetaste spelningen jag någonsin gjort, rummet var kokhett, jag trodde jag skulle dö. Rädslan för döden var väldigt stark just då. Men publiken var fantastisk, det var en underbar spelning. Sverige är lite exotiskt för oss engelsmän.

Vad lyssnar du på för musik själv under turnén?

– All typ av musik, egentligen. Igår kopplade jag av en stund med The Cars. Jag brukar ofta lyssna på gammal lugn musik när vi är ute på turné. 

Hur bestämmer ni vilka låtar ni framför på spelningar?

– Vi har ett par kriterier. För det första ska vi kunna spela låtarna live. Annars brukar vi få en känsla för vilka låtar som funkar, och vilka som inte funkar, bara genom att spela upp dem och testa.

Vad gör ni minuterna innan ni kliver upp på scen?

– Det är lite lustigt, men vi brukar faktiskt stryka våra scenkläder. Själv går jag mest runt och är nervös och orolig precis innan det börjar.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA