x

Cyndi vill fortfarande bara ha kul

Cyndi vill fortfarande bara ha kul

Vad kan vi förvänta oss av spelningen i Stockholm?

– Det blir en spelning med folk jag uppträtt med tidigare. Materialet kommer kretsa kring blues, som är en väldigt gammal genre, men vi spelar en mer modern och energisk form av bluesen.

Vad brukar du göra minuterna innan du kliver upp på scen?

– Det handlar inte om minuterna innan jag går på scen, men jag gör alltid yoga-övningar innan en spelning. Jag sminkar mig, kanske dricker lite alkohol och blåser upp ballonger. Genom att blåsa upp en ballong tio gånger komprimeras luften och jag kan sjunga högre.

Vad lyssnar du på för musik under turnerandet?

– Jag lyssnar på det jag vill lyssna på. Hör jag något som låter bra kollar jag upp det.

Har du något särskilt minne av Sverige?

– Ja, för ett par år sedan bodde jag på ett litet hotell i Gamla Stan i Stockholm. Det fanns ingen hiss och den stackars portieren fick bära upp min väska för de slingrande trapporna. Jag var helt förälskad i det där hotellet, det var dedikerat till Admiral Lord Nelson och hade massa antikviteter från den tiden. På nätterna gick jag alltid vilse när jag skulle hitta tillbaka till mitt rum bland alla mörka korridorer.

Du har arbetat med ett gäng svenska musiker genom åren, till exempel Kleerup och The Hives. Kan vi förvänta oss svenska gästframträdanden i Stockholm?

– Hmm, vet du vad? Jag ska ringa dem!

Kommer du framföra "Girls Just Wanna Have Fun" i Stockholm?

– Vad tror du?!

Tja, jag vet inte ...

– Självklart kommer jag spela den. Den där låten är väldigt viktig, för världens alla kvinnor. Den har blivit en hymn för feminismen.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA