x

Med lite hjälp av vännerna

Med lite hjälp av vännerna

Någon gång kring 2002 kände Oskar Skarp för att det var dags att spela in ett eget album. 2005 släpptes singeln "Runaway", men sedan dess har det varit rätt så tyst om honom.

– Skivan skulle egentligen släppas 2006, förklarar Oskar. Men då hade alla pengar tagit slut. Det slutade med att jag blev tvungen att göra musik för att kunna betala hyran, vilket i sin tur resulterade i att jag tappade lusten. Då jag la ner projektet och satsade på annat. Det var ju ändå inte kul längre.

Oskar började jobba med film – ljud och dubbning, såklart. Det gick bra. Han kunde betala hyran, trivdes med jobbet, gjorde karriär, och snart dök såklart lusten att färdigställa soloalbumet upp igen.

– Till slut sa jag upp mig som chefstekniker, fokuserade på skivan, slängde några låtar och gjorde några nya. Och sedan var skivan klar.

Resultatet har titeln "Songs in the tree of life". Albumet har huvudsakligen tillkommit genom att Oskars vänner och kollegor improviserat fram material, som han sedan metodiskt redigerat och arrangerat till en brokig men på något vis sammanhängande helhet. "Songs in the tree of life" har en själ av soul, ett jazzigt sväng och en tillbakalutad hiphop-attityd, kan man säga. Det ovanligt höga antalet medverkande musiker bör också nämnas. Över 30 namn står att finna i listan över medverkande.

– Ja, jag blev själv förvånad när jag läste i konvolutet, säger Oskar. Det är väl en följd av att det finns så många inspirerande människor omkring mig. Jag ville få med dem på skivan. Allihop.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA