x

”Du kan också bli nästa Zlatan eller Lazee”

”Du kan också bli nästa Zlatan eller Lazee”

Hiphopartisten Mawule "Lazee" Kulego släpper imorgon sitt andra album "Supposed To Happen". Plattan var planerad att släppas i april men det har tagit tid att avsluta arbetet, ett nästan helt färdigt album har skrotats för att börja om från noll.

När GAFFA pratade med dig i april hade du Quincy Jones som mentor och ditt andra album var så gott som klart att släppas, vad hände?

– När jag satt och lyssnade på den klara skivan drabbades jag av någon slags ångest. Jag kände att jag inte var klar med den. Det kändes bara 80 procent, den saknade budskapet jag ville nå ut med. Det var bland annat något som Quincy sa till mig som fick mig att börja om från början, han sa "make music that moves you so that it can move someone else". Han har varit väldigt inspirerande under arbetet med "Supposed To Happen", säger Lazee.

GAFFA skrev inför det planerade skivsläppet i april att Lazee på skivan samarbetat med bland andra RedOne, Mohombi och Madcon men när Lazee började om byttes namnen ut. På nya versionen samlar Lazee såväl etablerade producenter som Masse (The Salazar Brothers), Ishi (2Stripes Music), Mack Beats och Gameboii som tidigare okända namn, till exempel 16-årige Durim Haxholli.

– Den här skivan är annorlunda från förra skivan. Jag fokuserar inte på att göra låtar för radio utan den här skivan är mer urban-hiphop och r'n'b. De som följt mig sen starten, sen min första mixtape, kommer att känna igen mig.

– Jag vill ge folk en chans att lära känna Mawule så att de kan förstå Lazee. Jag har så mycket att berätta, allt ifrån att ha blivit pappa till att ha rest över hela världen. Mitt mål med "Supposed To Happen" är att motivera de yngre, få dem att känna att de också kan vara den nästa Zlatan eller Lazee. The sky is the limit.

I samband med släppet arrangerar Lazee en gratiskonsert för ungdomar över 15 år på Slakthuset i Malmö. Förutom Lazee själv har han bjudit in Adam Tensta, Albin Gromer, Norlie & KKV, J-Son och Crossfire att uppträda på scenen.

– Jag kände att jag ville göra något som inspirerar ungdomar. Jag har inte glömt hur det kändes när man var yngre och inte hade pengar till biljetter eller inte var välkommen på ställen. Jag vill tacka Malmö för all kärlek jag har fått.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA