x

Let’s Say We Did – passionerad indierock

Let’s Say We Did – passionerad indierock

Allt började i Kalmar. Via otaliga band och en flytt till Stockholm utkristalliserades till slut Let's Say We Did, ett band bildat av barndomsvänner med en förkärlek till indierock, så som den lät i händerna på Robert Pollard, Stephen Malkmus eller Lou Barlow i slutet av förra århundradet.

Med en ep-trilogi i ryggen, släppta på egna skivbolaget Nesna Records, är det således hög tid för fullängdsformatet, ett självbetitlat album delvis inspelat av Pelle Gunnerfeldt.

– Vi startade upp det här bandet 2008, efter att ha spelat ihop i en massa andra konstellationer, så det är väl dags att släppa album nu, säger sångaren och gitarristen Sebastian Fors. Vad gäller influenser låter vi helt enkelt som saker vi lyssnar på, svårare än så är det inte. Jag gillar amerikansk indierock, tidiga Pavement, vilket gör att det finns i Let's Say We Did. Men jag är också lika intresserad av det klassiska låtskrivandet, att få till en riktigt bra poplåt. Det är minst lika viktigt.

Genomgående för Let's Say We Did är också att det finns en DIY-stämpel på bandets förehavanden överlag – främst genom att man släpper skiva på eget bolag. Man frågar sig om det är ett kontrollbegär som ligger bakom sådana beslut.

– Nej, det kan jag inte påstå. Vi har hela tiden gjort allt själva och känner oss bekväma i det. Vi har även spelat in skivan själva, i vår replokal – bortsett från det som spelats in i Studio Gröndahl – och det är egentligen inget medvetet val. Det har bara blivit så.

Hur kommer det sig att Pelle Gunnerfeldt kopplades in?

– Vi hade spelat in hela skivan och skickade den till honom för mixning. Det slutade med att vi spelade in ett gäng av låtarna igen i hans studio. Det gick bättre än väntat och vi är väldigt nöjda med resultatet. Nu ska vi förhoppningsvis ut och spela på den här skivan och har planer på att åka till England efter nyår.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA