x

Grattis Miss Li!

Grattis Miss Li!

Miss Li föddes i Borlänge, Dalarna, 1982. Hennes riktiga namn är Linda Carlsson. Under 2006 började hon att lägga ut musik på Myspace, det ledde till ett skivkontrakt och redan på hösten 2006 släppte hon "Late Night Heartbroken Blues". 

Miss Li har gett ut fem album: "Late Night Heartbroken Blues", "God Put a Rainbow in the Sky", "Songs of a Rag Doll", "Dancing the Whole Way Home" och "Beats & Bruises".  

"Jag gillade, och gillar, Miss Li; jag gillade den där lite opretentiösa sidan. Och det finns ett par låtar här som låter lite väl ... sökta. Men som helhet tar jag det till mig fullt och fast, och hoppas att det fortsätter att utvecklas häråt", skrev GAFFAs Magnus Sjöberg om den sistnämnda skivan.

Hon har även medverkat på Lars Winnerbäcks "Daugava" och Maia Hirasawas "Though I'm Just Me". Hennes samarbete med Lars Winnerbäck i låten "Om du lämnar mig nu" firade 10 juli 2011 200 veckor på Svensktoppen.  

Även om hon har skrivit många låtar som gått rakt in i många svenskars hjärta och toppat Svensktoppen så pass länge som hon har så vill Miss Li inte anses som folkkär.

– Jag tackar nej till alla förfrågningar som "Så mycket bättre", det är inte min grej. Jag vill skära ner på den folkkära sidan. "Så ska det låta" och "Diggiloo", jag vill inte komma in i de sammanhangen, jag skulle känna mig så fruktansvärt obekväm. Jag får panik när jag ser programmen själv, jag skulle känna mig så töntig och skulle förmodligen gå och ta livet av mig efteråt. Jag håller mig på den andra sidan av den världen, har hon sagt i en intervju i GAFFA. 

I sitt bagage har Miss Li hitsen "Ba Ba Ba", "I Heard of a Girl", "Stupid Girl", "Oh Boy" och "Dancing the Whole Way Home". 

Hon har även nått framgång utomlands där hennes låt "Bourgeois Shangri-La" använts i Apples iPod Nano 5G-reklamen. Spåret "True Stalker" har snurrat under en trailer av "Desperate Housewives". Också "Grey's Anatomy" och "Weeds" har spelat upp Miss Li-låtar.

Vi på GAFFA önskar Miss Li en fantastisk 30-årsdag!


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA